Zázrak v nemocnici: Porodila v covidovém kómatu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zázrak v nemocnici! Porodila v covidovém kómatu

Všechno dobře dopadlo a porodila zdravého syna.
Všechno dobře dopadlo a porodila zdravého syna. (Foto Twitter)

Do nemocnice byla přivezena mladá žena s dýchacími obtížemi kvůli covidu. Kelsie Routsová (23) byla ve 28. týdnu těhotenství, a lékaři ji proto uvedli do umělého spánku, aby se její tělo lépe zotavilo. A ve spánku pak i porodila!

Když se Kelsie probrala, řekli jí, že má další dítě. Radost ženy z východoanglického Spaldingu se mísila s rozpaky, že vlastně všechno prospala. „Vím, že to bylo v zájmu dítěte. A odvedli skvělou práci. Ale i tak jsem trochu v šoku z toho, jak se to nakonec všechno seběhlo,“ přiznává Kelsie, která už má doma syna a dceru. Teď k nim přibyl chlapeček Kobe, který přišel na svět o 12 týdnů dřív, než čekala.

Grafička Kelsie měla zdravotní problémy už koncem srpna. „Byla jsem zesláblá a pak to se mnou najednou začalo jít rychle z kopce. Neudržela jsem v sobě potravu,“ přiznává žena, která není očkovaná proti covidu. Všechno ji bolelo a dostala strach o nenarozené dítě. Nakonec se její stav zhoršil natolik, že ji museli odvézt do nemocnice a napojit na ventilátor. „Po dvou dnech mě uspali a přivedli dítě na svět císařským řezem,“ říká Kelsie. „Je to trochu bláznivé, ale také trochu zázrak,“ dodává její partner Danny (23). Miminko vážilo 1,67 kg a podle lékařů je zdravé, což je pro oba šťastné rodiče to nejdůležitější.

Zvýšené riziko

„Ženy ve třetím trimestru čelí vážnému riziku infekcí. Navíc i naprosto zdravé těhotné ženy jsou vystaveny zvýšenému tlaku na plíce,“ vysvětluje doktorka Jo Mountfieldová s tím, že chápe obavy těhotných žen z očkování. „Nejsou žádné důkazy, že by vakcinace mohla nějak ublížit nenarozeným dětem. Proto budoucí rodičky prosíme, aby se nechali naočkovat,“ uzavírá lékařka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.