Těhotné Kristýně (25) zbořil živel dům: Po tornádu přivedla na svět chlapečka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Těhotné Kristýně (25) zbořil živel dům: Po tornádu přivedla na svět chlapečka

Kristýna, Michal a Michálek bydlí v pronajatém bytě v Břeclavi.
Kristýna, Michal a Michálek bydlí v pronajatém bytě v Břeclavi.  (Foto pro Aha! – Kristýna Snopková)

Udeřilo tornádo a kolem se hroutily zdi. Kristýna Snopková (25) se ale snažila udržet v klidu. Bála se, že začne uprostřed běsnícího živlu předčasně rodit. Měsíc po tornádu přivedla na svět zdravého chlapečka.

Během několika vteřin přišla Kristýna 24. června nejen o pečlivě nachystanou výbavičku, ale i o celé podkroví, kde byl dětský pokojíček.

Nešlo odejít

„Najednou jsme slyšeli velké rány a rozhodli jsme se, že půjdeme do přízemí. Vtom už se začala zvedat střecha a tím, jak v domě vznikl podtlak, tak byl problém vůbec otevřít dveře z pokoje,“ vzpomíná na dramatické chvíle novopečená maminka. Když se partnerovi Kristýny Michalovi (31) konečně podařilo otevřít dveře, byla už chodba plná trosek. Těsně poté, co vyděšený pár seběhl dolů do přízemí, na schodiště se zřítil celý štít domu. „Bylo štěstí, že jsme nešli o chvilku později. Snažila jsem se zůstat klidná, abych nezačala rodit,“ říká Kristýna.

Nedovolali by se

Před živlem se jim podařilo schovat v jediné místnosti v domě, které se tornádo naštěstí nedotklo. Když bylo po všem a vyšli ven, uviděli naprostou zkázu. Kdyby v tu chvíli začala rodit, nedovolala by se pomoci. „Mobilní síť byla okamžitě přetížená́ a nešlo se s nikým spojit. Přibližně po dvaceti minutách se nám podařilo komunikovat alespoň přes SMS,“ vypráví dále Kristýna. Naštěstí se malý Michálek na svět ještě nechystal. Počkal si až do poloviny července. 

Výbavičku mají, chybí řemeslníci

Výbavičku pro miminko dali rychle dohromady sousedé, přátelé rodiny i uplně cizí lidé. Horší to ale je s domem, který byl těžce poškozený. Střecha už je částečně opravená a pokrytá fólií. „Momentálně čekáme na klempíře, aby nám udělali oplechování a mohlo se pokrývat. Problémem je nedostatek řemeslníků a dlouhé čekací lhůty,“ popsal partner Kristýny Michal. Rodina zatím bydlí v pronajatém bytě v Břeclavi. „Jsme rádi, že nakonec všechno dobře dopadlo a náš̌ Michálek je v pořádku, je to naše největší štěstí,“ dodává Kristýna.

Pomoci můžete prostřednictvím sbírky na adrese donio.cz/KristynaSnopkova

Víte že...

...tornádo, které se v červnu prohnalo Hodonínskem a Břeclavskem, napáchalo škody za zhruba 15 miliard korun?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.