Kocourka udeřili tak, že se mu posunulo srdce: Daneček dostal druhou šanci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kocourka udeřili tak, že se mu posunulo srdce: Daneček dostal druhou šanci

Danečkovi se po kapačkách udělalo lépe, ale vyhráno stále nemá.
Danečkovi se po kapačkách udělalo lépe, ale vyhráno stále nemá. (Foto Diamondvet)

Kocourek Daneček se nenarodil pod šťastnou hvězdou. Poznal lidskou krutost. Hladověl, někdo ho nakopl – nebo ho srazilo auto – a lidé ho na ulici v Beřkovicích bez zájmu míjeli. Nyní bojuje o život, ale alespoň dostal na poslední chvíli šanci...

Danečkovi jsou sotva tři roky a je silně podvyživený. Zřejmě byl zvyklý na domácí péči. Když ho pak vyhodili z domu, neuměl se o sebe na ulici postarat. „Hodně lidí ho muselo vidět, ale zavolala nám až paní, která ho nechtěla nechat trpět,“ říká Hanka Janišová, předsedkyně Pražského spolku ochránců zvířat.

Larvy na čumáčku

Daneček ležel u plotu zahradní kolonie v Beřkovicích na Mělnicku. Sotva dýchal a na čumáčku už měl muší larvy. Velké překvapení pak ukázal rentgen. Kocour nemá srdíčko na správném místě! „Nárazem zezadu z boku došlo k poškození plic a jejich otoku. Srdce se mu posunulo dopředu,“ vysvětluje pro Aha! veterinářka Veronika Mergeščíková. Daneček teď dostává kapačky, léky a zotavuje se v kyslíkovém boxu. Všichni doufají, že kočičí mazel krizi překoná.

Náraz způsobil kocourkovi závažný otok plic.

Pomůžete?
Léčbu kocourka můžete podpořit jakoukoliv částkou na účet 179500872/0300, připište heslo Daneček.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.