Paní na hlídání jako z hororu: Strčila dítě (4) do sušičky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Paní na hlídání jako z hororu: Strčila dítě (4) do sušičky!

Sušička se může pro dítě změnit ve smrtelnou past.
Sušička se může pro dítě změnit ve smrtelnou past. (archiv Bosch)

Paní na hlídání by měla být osoba laskavá a trpělivá. Žel, Amber Chapmanová (35) z floridského města Eustis tyto dvě vlastnosti poněkud postrádá, takže svěřeného chlapce (4) dala s několika utěrkami do sušičky na prádlo a zmáčkla knoflík.

Dítě naštěstí vyvázlo jen s odřeninami a paní Chapmanovou si odvedla místní policie. Podle policie jde o jasný případ týrání dítěte. „Dotyčná strčila chlapce do sušičky a on se pak podle vlastních slov točil dokola. Má odřeniny na celém těle,“ píše se v policejní zprávě. Nejvýraznější šrámy má dítě dle lékařské zprávy především na zádech, na ramenech a na ušních boltcích. Rány jsou podle policejního odborníka zcela ve shodě s chlapcovou výpovědí.

Motiv je nejasný

Podle sousedů hlídala Chapmanová chlapce často a nikdy s ní nebyly žádné problémy. To potvrzuje i policie. „Dobře se znali a rodina jí naprosto důvěřovala,“ říká poručík Fred Jones. Motiv činu je zatím záhadou, ale chlapec podle všeho Chapmanovou něčím naštval, což vedlo k její nečekaně iracionální reakci. Sama Chapmanová obvinění popírá. „Pravda vyjde najevo u soudu,“ slíbila, když si vyjednala propuštění na kauci ve výši 15 000 dolarů (337 000 korun). V případě odsouzení jí podle místních zákonů hrozí až 30 let vězení.

Smrtící sušičky

Smrt dítěte v sušičce na prádlo není bohužel nijak ojedinělá. Malý Sonny Gibson (†4) z britského Ashbournu si v červenci 2010 vlezl do sušičky, když si s kamarády hrál na schovávanou. Sušička se v nastavenou dobu zapnula a chlapec utrpěl smrtelná zranění. Loni v únoru podobně zahynul chlapec předškolního věku v novozélandském městě Christchurch. Rodiče jsou proto opakovaně varováni, aby nenechávali děti u sušiček samotné.

Amber Chapmanová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.