Moderátoři a politici: Co TV kamery prozradily o jejich domovech? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Moderátoři a politici: Co TV kamery prozradily o jejich domovech?

Moderátorka Marcela Augustová v domácím studiu: Karanténa v ČT
Moderátorka Marcela Augustová v domácím studiu: Karanténa v ČT (Reprofoto ČT)

Dřív si většinou své soukromí úzkostlivě střežili, teď jim ale miliony lidí vidí až do kuchyně. A to doslova! Politici a moderátoři teď často vstupují do vysílání ze svých domovů, kde si mnozí dokonce zřídili provizorní domácí studia. Diváci tak mohou vidět, co kdo čte, čím si koření jídla nebo jak zvědavého má kocoura. Asi největší trapas si ale přímo při rozhovoru užil ministr zahraničí.

MODERÁTOŘI ČESKÉ TELEVIZE

Daniel Stach (32) »Oprsklý« kocour Rozárka

Zřejmě nejvíc vytěžovaný z domácího studia je moderátor ČT Daniel Stach. Během roku vystřídal několik neformálních košil a ukázal se v kuchyni s obrazy nebo kořenkami. Pochlubil se ale i na komodě vyskládanými knihami, mezi nimiž nechyběl Atlas anatomie těla, Dílo Williama Shakespeara, nebo kniha Malý princ. Možná mu připomíná, že on sám točil i několik rozhovorů se skutečnými princi – v roce 2017 třeba vyzpovídal Jeho královskou Výsost, prince Edwarda, hraběte z Wessexu.

Stach se během pandemie stal idolem mnoha žen, a to nejen proto, že překládá výroky ministrů i epidemiologů do »lidštiny«. Na webu také vydrží živě hodiny nepřetržitě odpovídat na dotazy diváků. A nerozhodí ho ani kocour Pan Rozárka, který mu minulý pátek vlezl hned několikrát před kameru, kde se protahoval a olizoval si tlapky. A proč má tak divné jméno? Moderátor Hyde Parku Civilizace ho získal jako nalezence s tím, že je to kočka. Jednoho dne se mu to nezdálo, a tak s ním zajel na veterinu. Tam mu řekli, že je to jasný Pan Rozárka.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný zdůvodňuje, proč je nutné nosit roušky i venku, když nikdo jiný v okolí není

Video se připravuje ...

Jakub Železný (47) a Michal Kubal (44) Rakev, nebo pec?

Z domácího prostředí vysílají v České televizi v poslední době mnozí moderátoři. Podle zjištění Aha! totiž musel být tým Redakce zpravodajství rozdělený tak, aby se jednotliví moderátoři kvůli šíření covidu nepotkávali. Z domácího prostředí vysílal nejdříve Jakub Železný a teď i další z moderátorů hlavní zpravodajské relace a Událostí, komentářů Michal Kubal. Zatímco Železný se hlásí z pohovky a obýváku, který decentně zdobí stojánek se státní vlaječkou, Michal Kubal rozbalil domácí studio podle toho, co je vidět, v nějakém starším stavení. „Ty náhledy do soukromí moderátorů mě baví. Třeba Michal Kubal má doma rakev,“ komentoval Kubalovu domácnost na Twitteru jeden z uživatelů. „Ne ne, je to pec...“ uvedl to pak na pravou míru moderátor.

Marcela Augustová (55) Sladila se s obrazem

Z obývacího pokoje na Liberecku vysílala během epidemie také další z moderátorek Událostí ČT Marcela Augustová. Ta záběr do svého domovského prostředí doplnila vkusným výtvarným dílem na zdi – jde o reprodukci druhého obrazu z triptychu španělského moderního autora Joana Miróa. Abstraktní malbu s názvem Bleu II Augustová barevně doplnila červenými brýlovými obroučkami a topem s modrými pruhy.

Ministryně Maláčová nadává premiéru Babišovi v pořadu 168 hodin ČT:

Video se připravuje ...

Václav Moravec (46): Knihomol v otázkách z domova

A v září loňského roku si vysílání z karantény zažil také moderátor Václav Moravec. Ten se během svých „otázek z domova“ na obrazovkách diváků objevil v souladu se svou rolí vysokoškolského pedagoga před knihovnou s výraznou převahou odborné literatury. Vždyť i on sám je autorem dvou monografií pojednávajících o novinářské profesi a médiích.

POLITICI

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (39, ČSSD)

Rozhovory přes Skype využívá například i ministr zahraničí. Vysílal tak z karantény a nyní i ze své pracovny v Černínském paláci. Odtud se nedávno připojil také do vysílání CNN Prima News. Bylo těsně před polednem, když se jal zodpovídat otázku na nový post pro exministra Adama Vojtěcha (34, ANO) jako velvyslance ve Finsku. Vtom otevřela dveře Petříčkova sekretářka s tácem plným jídla. Ministr se otočil od kamery a v přímém přenosu ji začal vyhánět z kanceláře. Další úsměvná chvilka přišla ve chvíli, kdy Prima pustila krátký předěl pořadu a Petříček si v záběru začal upravovat účes.

Expremiér Mirek Topolánek  (64): Nekonečná knihovna s trikem

Rozlehlou knihovnou se pochlubil v rozhovoru pro CNN Prima News také bývalý český premiér Mirek Topolánek. Efektu nekonečné knihovny ovšem dosáhl lehkým trikem. Odráží se mu totiž v zrcadle, před kterým někdejší prezidentský kandidát seděl.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (22. 3. 2021)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.