Rádce Aha! Jak vyčistit ledničku?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Rádce Aha! Jak vyčistit ledničku?!

ilustrační foto
ilustrační foto (istock)

Lednice má uchovávat potraviny čerstvé a zdravé, stačí ale zanedbat její čistotu a bude s nimi dělat pravý opak. Na to, abyste udrželi ji hygienicky čistou, nepotřebujete žádné speciální přípravky, ani úsilí. Vše potřebné už doma většinou máte, takže se můžete pustit do práce.

1/ Umíchejte si přípravek

Na čištění lednice není potřeba žádná chemie a už vůbec ne ta aromatická. Snadno by totiž specifickou vůní provoněla vše, co do lednice dáte. Základním roztokem proto je jeden díl obyčejného octa nebo citronové šťávy smíchané s dvěma díly vody.

2/ Vykliďte ji

Před čištěním musí vše ven. Chladničku vypněte a vše z ní vyložte, ideálně někam do chladu. Pozor si dejte především na maso a ryby, které umístěte raději do termoobalů udržujících teplotu, nebo po vzoru našich babiček v nepropustné igelitce do peřin. Prázdnou lednici vytáhněte z jejího místa, a důkladně vysajte a očistěte kondenzátor a chladicí mřížku na zadní straně.

3/ Vyčistěte vnitřek

Vyndejte všechny police a zásuvky a opláchněte je teplou vodou a čisticí směsí. Důkladně očistěte i vnitřní stěny, všechny spáry a otvory.

4/ Pozor na těsnění

Očistit potřebuje i těsnění dveří. Tomu se ale raději s kyselým čisticím přípravkem vyhněte a použijte jen teplou vodu. Přípravek by mohl poškodit pryž.

5/ Vše opláchněte a osušte

Interiér i všechny police a zásuvky od přípravku opláchněte vodou a důkladně osušte a teprve poté je vraťte na místo. Nejlepší je nechat chladničku ještě chvíli otevřenou vyvětrat.

6/ Vraťte potraviny zpět

Nyní už stačí jen lednici zapnout a naskládat do ní zpět potraviny.

Přečtěte si
Josef124
10. 8. 2022 • 21:37

Já jsem dlouho čištění ledničky úplně nesnášela. Umyla jsem police a celou ledničku vydrbala a za pár dní to bylo to samý. Tak to bylo dost demotivující. Od tý doby, co jsem si tam dala tyto úložné boxy http­s://ww­w.pl­aza.cz­/uloz­ny-box-do-lednicky--4-ks/ , tak mám ledničku čistou a umyju právě jen tyto boxy .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.