Posilte imunitu po covidu! Pomůže příroda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Posilte imunitu po covidu! Pomůže příroda

ilustrační foto
ilustrační foto (Shutterstock.com)

Mnozí covid prodělali, jiní odolávají. Aby byl případný průběh co nejmírnější a rekonvalescence co nejrychlejší, je důležité posilovat imunitu a detox celého organismu. Pokud chcete jít přírodní cestou, zkuste bylinky.

Čertův kořen

Používá se při stavech slabosti, na doléčování infekčních chorob různého původu, na léčbu proti virům, při přepracovanosti, vyčerpání, v rekonvalescenci po operacích a po jiných těžkých chorobách.

Žampion

Má protinádorové a protialergické účinky. Je speciálním antibiotikem horní cesty dýchací. Tinktura z čerstvých plodnic posiluje obranný systém organismu a omezuje množení nežádoucích bakterií.

Vrba bílá

Hlavním využívaným prostředkem je kůra, která je odpradávna používána jako prostředek na snížení horečky a při virových onemocněních.

Houževnatec jedlý

Houba známá také jako šii- -take, podporuje imunitní systém organismu. Používá se také k tzv. čištění krve, tedy detoxikaci organismu, a zlepšení látkové výměny.

Lékořice lysá

Má velmi široké využití. Působí především jako prostředek podporující vykašlávání u nemocí plic a průdušek. Působí také bakteriostaticky a antivirově.

Česnek setý

Má antibakteriální a protiplísňové účinky. Již v dávné minulosti je známo, že v historii Egypta byl podáván stavitelům pyramid, aby se nešířila infekční onemocnění.

Tip Aha!: Zkuste lihové tinktury

Některé z bylin nechutnají nejlépe, jiných je zas potřeba velké množství, aby se dostavil požadovaný efekt. „Proto jsou stále oblíbenější tinktury nebo rovnou gemmoterapeutika – výtažky ze zárodečných částí rostlin (pupenů, klíčků), do kterých rostlina ukládá nejvíce účinných látek, jako jsou hormony, enzymy, stopové prvky apod.,“ říká známá česká bylinkářka Jarmila Podhorná.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.