Jak se vyhnout jojo efektu a udržet si vysněnou váhu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Jak se vyhnout jojo efektu a udržet si vysněnou váhu

 (KetoDiet CZ s.r.o.)

Podařilo se vám zhubnout na vaši ideální váhu? Gratulujeme! Ale jak si tuto postavu udržet? 

Co to je jojo efekt

Jojo efekt je kolísavý přírůstek hmotnosti, který obvykle následuje po cíleném hubnutí. Největším rizikem, proč tento efekt nastává, je, že se lidé po ukončení diety navrátí ke starým nezdravým stravovacím návykům.

Druhý extrémní případ je nedostatečné stravování. Strach z přibírání může zapříčinit nepravidelnou nebo nedostačující stravu, což má za následek hladovění, a poté přejídání. Vaše tělo se přepne na úsporný režim, zpomalí svůj metabolismus a začne ukládat tuky z úsporných opatření. Nepravdivé je tvrzení, že rychlým hubnutím, jako například u ketonové diety, se jojo efektu nevyhnete. Pokud z rychlého hubnutí přejdete na zdravou a vyváženou stravu, jojo efekt nemá šanci.

Ketodieta může nastartovat váš metabolismus a detoxikovat vaše tělo. Po ukončení diety, je doporučováno přejít na plán s vyváženou stravou. Když si nejste jistí, jak na stravu po dietě, obraťte se na výživové specialisty KetoDiet.

Jak postupovat po dietě

Strašák jménem jojo efekt, je strachem každého, kdo úspěšně dokončil dietu. Přečtete si, jak se mu vyhnout napořád.

Dodržte stanovený cíl

Představte si svoji vysněnou váhu, která bude udržitelná i po keto dietě. Sepište si na papír jednotlivé kroky vašeho plánu, díky kterému přejdete z diety na vyváženou a zdravou stravu.

Dejte dohromady vaše oblíbené keto recepty, najděte si zajímavý sport jako koníček a držte se vámi stanoveného plánu. Dejte si ho na místo, kde na něj uvidíte každý den.

Poučte se z vlastních chyb

Stalo se vám v minulosti, že ručička váhy šla po skončení diety nahoru? Už jistě víte, co pro vaše tělo funguje. Identifikujte své slabé místo. Máte chuť na sladkosti? Zásobte se keto proteinovými tyčinkami a keto dezerty pro slabé chvilky.

Změňte způsob myšlení

Nepřemýšlejte nad redukcí váhy jako nad dietou, ale spíše nad změnou životního stylu. Je důležité, abyste po ukončení ketodiety nesklouzli ke starým zvykům. Zdravá strava, pohyb na čerstvém vzduchu a vytrvalost by měla být součástí vašeho nového života.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.