Zvelebte si balkon | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zvelebte si balkon

ilustrační foto
ilustrační foto (archiv firem/westwing.cz)

Rtuť teploměru pomalu leze nahoru. Konečně to vypadá, že si začneme užívat teplejšího počasí... Pokud je součástí vašeho bytu balkon nebo terasa, určitě přemýšlíte, jak je připravit na hlavní letní sezonu. Máme pro vás pár levných tipů, které určitě oceníte!

Chlad vyřeší venkovní koberec

Není nic horšího, než když vás zebou nohy od studené podlahy. Jenže kdo chce riskovat dát si klasický koberec na balkon? V obchodech seženete i venkovní koberec. Vybírat můžete hned z mnoha motivů. Je vyrobený z pevné tkaniny, která je odolná povětrnostním vlivům z voděodolných vláken. A pokud vás zajímá údržba, tak stačí jen vyklepat a omýt, nebo ostříkat vodou.

Světýlka zútulní prostor

Sedět na terase či balkonu a jen tak relaxovat. K tomu určitě dopomůže i hezké venkovní osvětlení – nejlépe nějaký světelný, klidně i barevný, řetěz. Pokud nemáte venku vývod na elektřinu a máte zároveň na balkonu dostatek slunečního světla, určitě vyberte solární napájení. V obchodě můžete také zakoupit řetěz na baterky. Prostor zútulníte i dalšími doplňkovými světly – například lucernou lampou či lampionem.

Nezapomeňte na deky a polštáře

Zachumlat se do teplé deky a zavrtat se hned do několika polštářů. I takhle můžete relaxovat na vašem balkonu, když zajde slunce. Proto nezapomínejte pořídit všeho opravdu dostatek!

Dejte šanci paletám

Mít stále po ruce čerstvé bylinky je sen každé kuchařky. Rostlinky, kromě toho, že dobře vypadají a krásně voní, mohou být také naprosto úžasným doplňkem na vašem balkonu. Samozřejmě je můžete klasicky dát do truhlíků. Nebo... Pokud chcete něco speciálního, sežeňte si paletu, kterou opracujete, natřete a můžete ji využít jako perfektní stojan právě pro vaše bylinky. Stejně tak paleta poslouží i jako držák klasických okrasných rostlin.

Tip pro větší prostor

Pokud máte veliký balkon a dostatek prostoru, určitě se zkuste zamyslet nad závěsným křeslem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.