Výběr vhodné sedačky v sobě snoubí několik prvků. Víte kterých? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Výběr vhodné sedačky v sobě snoubí několik prvků. Víte kterých?

 (Unsplash)

Zařídili jste si pracovnu podle svých představ, ale máte pocit, že jí něco chybí? Větší prostor a místo ke společnému potkávání získáte vhodným výběrem i umístěním sedací soupravy. Přečtěte si, jak na výběr toho pravého gauče do vaší pracovny.

Sedací souprava tvoří v kterékoliv části domu či bytu dominantní prvek. Když vejdete do místnosti, ihned si získá vaši pozornost. I proto je dobré nepodceňovat její výběr, ať už jde o gauč do pracovny, nebo obývacího pokoje.

Chcete lenošit vy nebo klienti?

Správně vybraná sedací souprava v sobě snoubí hned několik prvků. Ještě než vezmete útokem obchody, rozmyslete si, co od nového bytového přírůstku očekáváte. Jde o gauč pro klienty nebo spíš o lenošku pro vás a volné chvilky mezi prací? Pro více zatěžovanou pohovku se vyplatí sáhnout si hlouběji do kapsy. V dlouhodobém horizontu se vám taková investice vyplatí. A předejdete tak prosezeným důlkům i vybledlým tónům barev.

Téměř neomezené možnosti výběru

Mít na výběr z nepřeberného množství barev i tvarů je fajn. Udělejte si však ještě před samotným nákupem malý předvýběr, ve kterém si stanovíte priority. Zaměřte se na to, jak sedačka vynikne ve vaší pracovně. Slaďte barvy stěn s nábytkem. Nejvíce k němu ladí ty jednobarevné teplé a jen těžko s nimi při výběru šlápnete vedle. Pořízení gauče ve světlých tónech dobře zvažte. Bílá látková pohovka se udržuje obtížněji než její kolegyně v tmavém provedení.

Myslete na zadní kolečka

Plánujete pohovku výhradně pro klienty? Orientujte se také podle designu a ceny.

Myslete na to, že potah sedačky má být pevný a odolný. Bude se totiž přizpůsobovat nejednomu uživateli různých tvarů i váhy. Vylitá káva na gauči? Vsaďte na nepromokavý materiál, který lze rychle a snadno vyčistit.

Nezapomínejte na celkovou atmosféru

Rozhlédněte se po své pracovně a přemýšlejte, kam by se sedací souprava asi tak nejvíce hodila. Půjde o první místo, na které klienty usadíte, nebo chcete vytvořit jakousi oázu klidu, kde proberete obchod? Kolem pohovky však nechte dostatečný prostor, aby se návštěva cítila po usazení příjemně.

A protože zaneřáděnou kancelář nevyšperkuje ani sebelepší nábytek, nezapomeňte na úklid. Nikdo se nebude cítit pohodlně v místnosti, kde si nemůže pořádně sednout, na stole se vrší jeden papír za druhým a kytky viděly vodu naposledy někdy v minulém století. Podle tradičního čínského učení Feng-šuej nepořádek a špatně rozestavený nábytek ničí tok energií a narušuje harmonii bydlení.

 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.