Koronavirus může změnit realitní trh: prodejte byt, než splaskne bublina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Koronavirus může změnit realitní trh: prodejte byt, než splaskne bublina!

.
(Shutterstock)

Přemýšlíte, jestli už nastal ten pravý čas na prodej bytu nebo domu? Pořád ale vyčkáváte a slibujete si, že ceny nemovitostí půjdou přece jen ještě nahoru. 

Ceny zatím rostou

Je sice pravda, že ceny bytů i domů stoupají stále pomalu vzhůru. Nic na tom nezměnila ani první vlna koronaviru. Vypadá to, že se česká ekonomika z jarního uzavření jakž takž vzpamatovává a zlevňování dosud nebylo na pořadu dne. 

Analytici ale začínají kreslit scénáře dalšího vývoje. Druhá vlna koronavirové epidemie do ČR zavítala razantně ze dne na den. Již nyní dosahují počty nově odhalených pozitivních případů třech tisíc denně. Můžou ceny nemovitostí za takové situace růst i nadále? Pokud vláda zasáhne tvrdými opatřeními, bude ekonomika zasažena citelněji, než tomu bylo na jaře.

Záleží na vládních opatřeních

Omezení povedou ke krachu firem a rostoucí nezaměstnanosti. V dalším kroku pak k nedostatku prostředků na nákup nemovitostí. Méně lidí dosáhne na hypotéky a logicky klesne poptávka po bytech i domech. Jejich cena tak půjde po letech růstu dolů. 

Právě proto může být právě teď ta pravá chvíle na prodej nemovitosti.

Chcete-li na prodeji bytu či domu vydělat ještě o několik desítek tisíc více, pusťte se do homestagingu. Vystěhujte se z bytu, vymalujte, pořiďte nový nábytek, ale buďte střídmí. Důležitý je první dojem z bytu. Emoce, jak je známo, prodávají. Hezký byt vám prostě vydělá více.

Ať to stojí za to!

I kdybyste si na homestaging měli půjčit, vyplatí se to. Vyšší zisk z prodeje vám tuto půjčku hravě zaplatí. Na trhu jsou společnosti, které mikropůjčku na vybavení nebo zapůjčení věcí pro zútulnění bytu schválí. Při důkladnějším průzkumu můžete narazit i na firmy, které vám poskytnou první půjčku zdarma

Prodej si pak můžete řešit také sami, ale můžete jej mít zcela bez starosti a svěřit jej ověřenému a zkušenému realitnímu makléři, např. ze serveru FérMakléři.cz. S tímto přístupem budete mít bezproblémový a výhodný prodej téměř jistý. Vaší starostí už pak bude jen udržet si v nadcházejícím podzimu pevné zdraví. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.