Unikát vážící přes 70 kg: Sladká nevěsta k nakousnutí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Unikát vážící přes 70 kg: Sladká nevěsta k nakousnutí!

Celé cukrářské dílo je vysoké 162 centimetrů a váží zhruba 70 kilogramů.
Celé cukrářské dílo je vysoké 162 centimetrů a váží zhruba 70 kilogramů. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Nějaký čas už patří mezi nejvyhledávanější exponáty pelhřimovského Muzea rekordů a kuriozit. Řeč je o cukrářském výrobku, který můžeme bez okolků nazvat Sladká nevěsta.

Z cukrářské modelovací hmoty a fondánu vytvořila trojice cukrářek Pavlína Loučková, Stáňa Mutlová a Hanka Rawlings ve středočeské Veleni před časem 162 centimetrů vysokou sochu nevěsty. Váží přes 70 kilogramů. „Je to vlastně obří svatební dort v podobě nevěsty a ve svatebních šatech zdobených jedlou krajkou a bílkovou ručně dokreslovanou polevou,“ představil unikátní exponát Mirek Marek z Muzea rekordů a kuriozit. „Šaty jsou zhotoveny podle skutečného textilního modelu z ateliéru módní návrhářky Soni Hlaváčkové,“ dodal s tím, že trojice cukrářek společné dílo prý tvořila přes 300 hodin.

Víte, že...

...nevěsta má přes prsa 76 cm, obvod pasu 55 cm a přes boky 80cm?

Jak dlouho vydrží?

Cukrářská modelovací hmota má tu vlastnost, že vyschne a ztvrdne. „S výrobkem by se tak už nyní nemělo nic stát,“ říká Mirek Marek.

Náročná přeprava

Křehkou cukrovou sochu převáželi do Pelhřimova čtyři chlapi ve skříňovém náklaďáku. „Dva z nich po celou dobu cesty stáli na korbě a sladký unikát přidržovali proti nebezpečným otřesům,“ popsal strastiplnou cestu do muzea Mirek Marek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.