Vojenské konvoje projíždějí Českem: Stovky vojáků i technické novinky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vojenské konvoje projíždějí Českem: Stovky vojáků i technické novinky

Přesun konvoje z Německa je současně přehlídkou nejmodernější techniky.
Přesun konvoje z Německa je současně přehlídkou nejmodernější techniky. (Foto ČTK/M. Chaloupka)

Na 600 vojáků a téměř 200 kusů techniky. To je americký vojenský konvoj, který právě projíždí Českem. Neobyčejnou podívanou si nenechaly ujít desítky lidí.

Do Česka vjeli američtí vojáci mířící na cvičení NATO v Maďarsku přes Rozvadov v sobotu večer. Ukázku jejich techniky z mostů na Tachovsku sledovaly mraky nadšenců a bylo se na co dívat! Nechyběla kolová obrněná bojová vozidla Stryker v různých variacích a také úplná novinka ve výzbroji americké armády v Německu, lehká víceúčelová vozidla JLTV Oshkosh.

„To je úplně nové vozidlo, v Česku je zatím vidělo opravdu jen málo lidí,“ řekl mluvčí 2. jezdeckého pluku z německé základny ve Vilsecku John Ambelang. Podle něj je už samotný přesun součástí cvičení, do něhož se zapojilo 13 tisíc vojáků ze 17 zemí. Návrat vojáků na základnu po stejné trase se odehraje mezi 12. až 16. červnem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.