Spoluvězni popálil hlavu: Polil ho vodou z varné konvice | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Spoluvězni popálil hlavu: Polil ho vodou z varné konvice

Jakub J.
Jakub J.  (foto ara)

Na 10 let za pokus o vraždu trestaný kriminálník Jakub J. (32) uvařil v konvici vodu a vylil ji na hlavu spícímu trestanci Tomáši B. (38). Vězně ve čtyři ráno probudila palčivá bolest.

Měl popálených 12 procent těla – hlavu, krk, hruď i ruku. „Poškozený spal, nemohl se tedy zákeřnému útoku bránit. Mohl přijít o zrak, udusit se, navždy být zohyzděn,“ řekl žalobce Michal Król. Útočník sedí za předchozí pokus o vraždu, kdy opilý vrazil příteli do hlavy šroubovák. Teď mu hrozí za druhý pokus dalších 10 let. „Skutek si nepamatuji. Ten trest by byl vysoký, nesouhlasím s ním,“ řekl u soudu, kde o něm znalci prohlásili, že i když je od mládí závislý na pervitinu, byl v době ataku zcela při smyslech.

Budí se a má strach

„Bylo to šílené. Poležel jsem si v nemocnici, jsem rád, že jizvy částečně zmizely. Ale dodnes nemám klidné spaní. Budím se ze sna a mám strach, že mě někdo zase v noci opaří,“ popsal poškozený Tomáš B. (38). Státní zástupce navrhuje útočníkovi Jakubu J. také ochrannou psychiatrickou léčbu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.