Opilý chlapec v Brně brutálně útočil: Šoférovi rozbil o hlavu lahev | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opilý chlapec v Brně brutálně útočil: Šoférovi rozbil o hlavu lahev

Lahev, kterou teenager zranil v pondělí ráno v Brně řidiče MHD.
Lahev, kterou teenager zranil v pondělí ráno v Brně řidiče MHD. (Foto Městská policie Brno)

Byl tak opilý, že ho autobusák (30) nechtěl svézt. To se ale teenagerovi z Brna nelíbilo, šoféra zbil pěstí a pak mu rozbil o hlavu skleněnou lahev.

Drsný útok se odehrál po 5. hodině ranní u brněnského hlavního nádraží. Podstatnou roli podle informací Aha! mohl sehrát alkohol a reakce šoféra na namol opilého mladíka. Řezná rána Brutalita následného útoku ale překvapila i zkušené policisty. Po ráně pěstí srazil hoch řidiče na zem, vše završil úderem skleněnou lahví. „Ta se údajně nárazem o jeho hlavu roztříštila a střepy muži způsobily hlubokou řeznou ránu za uchem,“ popsala mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Ublížení na zdraví?

Agresora si od strážníků převzala státní policie, hrozí mu stíhání. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení,“ potvrdil policista Petr Vala. Zaměstnanec, který jezdí od roku 2015, skončil v pracovní neschopnosti. „Naši řidiči podstupují školení, jak se v podobných situacích zachovat. Mírou brutality každopádně nemá událost v poslední době obdoby,“ reagovala mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Útoků přibývá

Podle statistik brněnského dopravního podniku se každý rok odehraje několik podobně vyhrocených útoků na šoféry. „Stoupá agresivita řady cestujících, často spojená s alkoholem,“ tvrdí mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. Každodenní realitou jsou hádky a stížnosti kvůli zpoždění spojů.

Hrozili výpraskem

Kuriózní případ se v Brně odehrál loni, kdy řidič autobusu podle protiepidemických nařízení odmítl vpustit trojici cestujících předními dveřmi. Jeden z nich si to šel vyříkat za pásku oddělující řidiče od cestujících. „Dožadoval se prodeje jízdenky. Když to řidič odmítal, všichni mu nadávali a vyhrožovali, že ho zbijí,“ řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Horké hlavy zchladila až přivolaná hlídka.

Přečtěte si
-bello-
19. 5. 2021 • 22:57

Jela jsem v tramvaji, kde starší paní napomenula školáka, cca 2. třída.Ten jel se svou matkou. Školák nejdřív něco té paní pověděl a já slyšela, že paní ho pochválila, že je šikovný.´Jenže on to udělal znova, tedy ho okřikla znova. Školák na paní začal řvát a vystrčil proti ní panděro ... Ty pí .. a přidala se i jeho matka.Pak začal ječet, že je paní rasistka. Ta paní jen šeptla, že lituje učitele. Pak matka a syn - rómští spoluobčané vypadli z tramvaje. A ihned se rozproudila debata, jestli tyhle vůbec někdo učí, nebo je to , jak na Západě, dělej si co chceš, nenechám se zmlátit!
Zmetkové !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.