PPF zveřejnila video s otcem zakladatelem: Kdo je Petr Kellner? Podnikatel i táta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PPF zveřejnila video s otcem zakladatelem: Kdo je Petr Kellner? Podnikatel i táta

Petr Kellner
Petr Kellner (PPF)

Jsem pravicový člověk s velkým sociálním cítěním. A také introvert. Tak sám sebe popsal Petr Kellner (†56) na záběrech, které zveřejnila PPF. Zesnulý nejbohatší Čech by dneska oslavil 57. narozeniny.

„Jsem Petr Kellner, podnikatel, a také jsem Petr Kellner, táta,“ říká na záběrech nedávno zesnulý miliardář, který vychovával čtyři děti. „Jsem konzervativní člověk, pravicový člověk se silným sociálním cítěním,“ popisoval sám sebe Kellner s tím, že je introvert, který nemá rád velké davy. „Hlavně chráním rodinu a snažím se, abych pro ty děti a celou rodinu udržel do maximální možné míry soukromí,“ uvedl. A prozradil také, co bylo jeho hnacím motorem v podnikání.

„Chtěl bych vybudovat firmu, na kterou budou Češi pyšní. Ukázat světu, že z takhle malé země jsme schopni udělat něco, co má otisk ve světě. Myslím si, že se nám to zatím daří,“ vykládal s tím, že ale Češi zatím neumí být pyšní na někoho, kdo vybudoval cokoliv, co obstálo ve světové konkurenci. Kellnerova PPF investuje do řady odvětví a působí na třech kontinentech. Časopis Forbes odhadoval podnikatelův majetek na 293 miliard korun. Kellner zemřel na konci března při pádu vrtulníku na Aljašce, kde byl jezdit na snowboardu.

Unikátní video Petra Kellnera - firma PPF zveřejnila záběry zesnulého šéfa

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.