Zabraňujte depresím, stresu a alergiím: Naučte se 3 smíchocviky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zabraňujte depresím, stresu a alergiím: Naučte se 3 smíchocviky!

Naučte se více smát pomocí lehkých cviků. Pomůže vám to psychicky i fyzicky.
Naučte se více smát pomocí lehkých cviků. Pomůže vám to psychicky i fyzicky. (istockphoto.com)

Stojí méně než elektřina a dává více světla! O čem je řeč? O úsměvu! A od úsměvu už je jen krůček ke smíchu – všeléku, který má pozítří svůj den! Připravte se na něj smíchocviky!

1. SELFIE

Natáhněte před sebe ruku s nataženou dlaní. Z té vytvořte pomyslný fotoaparát. Se smíchem pak choďte mezi členy domácnosti a ukazujte, jak se fotíte.

2. SEKAČKOVÝ

Předstírejte, že startujete benzinovou sekačku. Hlasitě se smějte při každém silném potáhnutí lanka startéru (několikrát za sebou). Když vám pomyslná sekačka nastartuje, smíchem simulujte její motor a při tom pomyslně sekejte trávu.

3. BANÁNOVÝ

Vyndejte si pomyslný banán. Držte jej v jedné ruce a se zvukem úžasu (óóó, jééé) postupně oloupejte slupku. Pak zakloňte hlavu a banán se smíchem snězte. Můžete si představovat mini banán nebo banán v nadživotní velikosti.

Cvičte před zrcadlem

Podle výzkumu indického doktora Madana Katariho naše tělo nerozlišuje mezi přirozeným a předstíraným (hraným) smíchem. Oba mají pozitivní vliv. Proto doktor v rámci jógy smíchu vyvinul řadu smíchocviků. Jejich nácvik je založený na dynamice skupiny, očním kontaktu a hravosti a po určité době vede k přirozenému smíchu. Aha! vám přináší tři oblíbené smíchocviky, které si můžete zkusit doma. Cvičit je můžete buď před zrcadlem, nebo se členy domácnosti.

Den smíchu bude pozítří

Světový den smíchu se slaví první květnovou neděli, letos tedy připadá na 2. května. Tenhle veselý svátek založil v roce 1998 Madan Katari, který je zároveň zakladatel hnutí Jóga smíchu. Zabýval se přínosy smíchu pro lidskou mysl a tělo.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (30. 4. 2021)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.