Talentovaná florbalová trojčata motivují ke sportu i svoje okolí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Talentovaná florbalová trojčata motivují ke sportu i svoje okolí

 (Sazka)

Zuzana, Hana a Adéla – Kuchařovic holky. Trojčata z Mladé Boleslavi, která v roce 2019 dovedla Středočešky ke zlaté medaili z Olympiády dětí a mládeže. V aktuálním lockdownu mají holky velkou výhodu, doma si totiž ve třech ke hře vystačí. Hanka je brankářka, Adélka v útoku a Zuzka piluje obranu. Společně s rodiči se prý snaží v rámci možností hýbat co nejvíce i nyní. Když je možnost, jezdí celá rodina na kole, nebo alespoň společně chodí na pěší výlety.

Když holky hrály ještě za Mladou Boleslav, tak je trénovala jejich mamka Zdeňka. Nyní holky patří do letňanského týmu Black Angels a poctivě trénují. Rády by se jednou dostaly dál, třeba až do reprezentace. Pro svůj sport jsou tak zapálené, že už do týmu přivedly i svoje školní kamarádky. Společně se shodly, že jejich hlavní motivací a pohonem je prostřední sestra Zuzka, která ostatní motivuje k běhu, ale třeba i posilování.

A jak se k florbalu trojčata dostala?„Původně jsem si přála, aby holky hrály volejbal stejně jako kdysi já. Samy si ale ve druhé třídě našly skrze kroužek cestu k florbalu a už u toho zůstaly. Já to s nimi prožívám hrozně moc, vozím je na všechny zápasy a fandím, někdy bohužel i radím,“ směje se jejich maminka.

Florbalová trojčata v akci

Na webu Sport v okolí najdete téměř 15 tisíc sportovních klubů.

Náležitě pyšný je na ně ale i jejich trenér Daniel Krátký, který v nich vidí velký potenciál: „Kuchařovic holky jsou úžasně disciplinované a pečlivě dělají všechna cvičení, která jim zadám. Navíc myslím, že díky jejich účasti na Olympiádě dětí a mládeže, je vidět, že jsou schopné hrát florbal na vyšší úrovni. Do budoucna určitě mají šanci hrát extraligu. Pevně doufám, že se nám povede, aby ji hrály za Black Angels.“ Trenér zároveň vyzdvihuje význam pohybu jako takového: „Ve sportu se učíte úplně všechno, co potřebujete pro život. Třeba cílevědomost do školy, či práce. Hýbat by se mělo každé dítě, které má tu možnost.“

„Podle průzkumů, které pravidelně realizujeme pro webový portál sportvokoli.cz, vždy vychází, že hlavní motivací dětí ke sportu, jsou vzory v jejich rodině. Pokud rodiče sportují s láskou, vždy se to přenáší i na jejich děti. Právě holky Kuchařovic jsou toho jasným důkazem. Rodiče je nejen podporují, ale dovolili jim i to, aby si doma postavily menší hřiště s bránou. Ani v této těžké době je tak díky pohybu neopouští dobrá nálada,“ řekla Tereza Vyhnálková ze společnosti Sazka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.