Nechat Česko uzavřené? Babiš opozici nepřesvědčil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Nechat Česko uzavřené? Babiš opozici nepřesvědčil

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Facebook @AndrejBabis)

Jiný plán, než nechat Česko dál a na neurčito zavřené, premiér Andrej Babiš (66, ANO) prý nemá. A proto zřejmě nemůže počítat s tím, že by opozice vládě kývla na další prodloužení nouzového stavu.

Současný nouzový stav končí už tuto neděli, vláda by jej chtěla prodloužit o měsíc, tedy do 27. dubna. Argumentuje, že jen s pandemickým zákonem si proti epidemii nevystačí. Jenže teprve včera Babiš začal jednat s opozičními lídry o podmínkách podpory nouzového stavu. S tou zřejmě počítat nemůže. Například TOP 09, ODS a Lidovci chtěli slyšet plán návratu dětí do škol. Na to prý ale od Babiše strany jasnou odpověď nedostaly.

„Jediný jeho plán je pokračovat v současné podobě lockdownu – zavřené okresy, zavřené školy aj., bez nějaké představy, co dál. Toto naši podporu mít nemůže,“ uvedl po jednání šéf ODS Petr Fiala (56). S podporou kabinetu si to ještě hodně bude rozmýšlet koalice Pirátů a STAN. „O tom, zda podpoříme prodloužení nouzového stavu se rozhodneme až na konci týdne i po jednání s hejtmany a na našem poslaneckém klubu,“ dodal za Piráty Ivan Bartoš (41).

A že by vládním poslancům v pátek, kdy má Sněmovna žádost vlády řešit, pomohli komunisti? Už v úterý jejich šéf Vojtěch Filip (66) avizoval, že postoj KSČM bude »asi záporný«. Po včereješku už má jasno. „Informace jsme dostali ale naše stanovisko to nemění,“ napsal Filip Aha!

Přečtěte si
-jiricka-
25. 3. 2021 • 18:40

***jí

-jiricka-
25. 3. 2021 • 18:39

Souhlasím s opatřením kromě zavřených okresů. Je to nesmysl, protože celé rodiny teď ***jí po supermarketech místo toho aby mohly vyjet na chalupy do přírody. To je postavené na hlavu, to mohl vymyslet jen dement

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.