Policie půjde po nemocných, kteří nedodržují karanténu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Policie půjde po nemocných, kteří nedodržují karanténu!

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) v Partii (21. 3. 2021)
Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) v Partii (21. 3. 2021) (FTV Prima)

Po lidech v karanténě půjde policie! Podle vicepremiéra Jana Hamáčka (42, ČSSD) budou muži zákona na základě seznamu od hygieniků intenzivně prověřovat, zda lidé nařízení dodržují.

„Ta akce by měla začít tento týden,“ oznámil Hamáček. Připraveny jsou stovky policistů a 400 hygieniků, kteří budou policisty doprovázet. Lidem s nařízenou karanténou, které nezastihnou v místě bydliště nebo tam, kde si to sami nahlásili, hrozí pokuta. Ve správním řízení to můžou být až astronomické tři miliony korun. „A samozřejmě v případě, že by byl ten člověk zadržen mimo bydliště někde venku, tak tam hrozí nebezpečí šíření nakažlivé nemoci a to je trestný čin,“ uvedl vicepremiér.

Okolí Prahy má smůlu

Lidé z okresů obklopujících Prahu to mají nyní těžké. Už proto, že roli jejich okresního města plní právě metropole. A sem se přes uzávěru nemohou dostat. Žádost pražského primátora a středočeské hejtmanky, aby byla Praha a okolí po vzoru Brna považována za jeden okres, ale vicepremiér Jan Hamáček odmítl. „Podle odborníků by to znamenalo příliš vysoké riziko v době, kdy se trend epidemie obrací a je naděje na rychlé zlepšení,“ uvedl Hamáček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.