Rady zkušeného terapeuta Andrewa z Ostravice: Nastartujte imunitu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rady zkušeného terapeuta Andrewa z Ostravice: Nastartujte imunitu!

Andrew Urbiš ve své terapeutické místnosti, kde pracuje s pacienty.
Andrew Urbiš ve své terapeutické místnosti, kde pracuje s pacienty. (Foto Aha! – Jana Gartnerová)

Den co den posloucháme či čteme hromady věcí v souvislosti s covidovou pandemií, vnímáme čísla o nově nakažených či zemřelých. Pokud se týká ale prevence, slyšíme jen obligátní 3R: Ruce (dezinfekce), Roušky, Rozestupy. Jsou však i jiné možnosti...

Jednu z nich nabízí terapeut Andrew Urbiš (75) z Ostravice na Frýdecko-Místecku. Ten sestavil cviky rukou, které podle něho rychle startují imunitní systém a obranyschopnost i proti nákaze. „To si myslím, že je dnes pro zdraví to nejdůležitější,“ říká Andrew Urbiš, který cviky vyzkoušel samozřejmě i na sobě. Vzděláním je psycholog. Jako terapeut se inspiruje východní medicínou, kterou studoval přímo v Číně.

Dokáže to každý

Cvičit může každý, i senior na vozíku. Nepotřebuje nic víc než své ruce. „Jsou nejdokonalejším nástrojem přírody, protože mají největší počet zakončení motorických nervů v mozku,“ vysvětluje terapeut. Má ještě jednu radu. Kromě pravidelné masáže rukou by podle něj lidé neměli sledovat počty nemocných. „Vyvolává to strach a stres, což je oslabuje. Radím proto dát kromě cvičení přednost otužování a odpočinku, a také jeden den v týdnu zvládnout bez internetu a televize,“ doporučuje.

Cviky na posílení imunity

1) Začíná se aktivací prstů, které ovlivňují imunitní systém. Je to palec, kterým prochází dráha plic a ukazovák, kde prochází dráha tlustého střeva. Uchopíme vždy celý prst dlaní druhé ruky a třeme jej krouživým pohybem až do zahřátí. 

Cvik 1

2) Postupně prohýbáme oba prsty ven a můžeme takto pokračovat i ve stimulaci ostatních prstů. Podporujeme tak pružnost těla a působíme proti stárnutí organismu. 

Cvik 2

3) Následně ohýbáme prsty dovnitř. Stlačujeme je palcem druhé ruky do dlaně. 

Cvik 3

4) Stlačujeme meziprstní prostory palcem a ukazovákem druhé ruky. Ovlivňujeme tak imunitní systém a veškeré dutiny v hlavě. 

Cvik 4

5) Závěrem masírujeme ušní boltce, kde je projekce celého organismu. Uchopíme lalůčky mezi palce a ukazováčky a potahujeme (9x). Je to nejlepší prevence i proti mozkovým příhodám. 

Cvik 5



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.