Policista srnu umlátil obuškem. Zvíře podle něj trpělo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Policista srnu umlátil obuškem. Zvíře podle něj trpělo

Martin Š. u ostravského okresního soudu.
Martin Š. u ostravského okresního soudu. (Foto Aha! – Michal Charbulák)

Brutálním způsobem vyřešil trápení sražené srny policista ve službě Martin Š. (22). Teleskopickým obuškem měl zvíře surově ubít. Teď stanul u soudu.

„Nechtěl jsem, aby se trápila,“ řekl už v přípravném řízení Martin Š., který vinu nepopírá. „Ke skutku došlo přímo před zapnutou policejní kamerou, důkazy jsou tak jednoznačné,“ uvedl státní zástupce Michal Król. Jednání u okresního soudu proběhlo kvůli koronaviru za zavřenými dveřmi, do síně se nedostali ani mladíkovi rodiče. Muži hrozí za týrání zvířat podmínka. Služební poměr u policie údajně ukončil již sám.

Nepočkal na myslivce

Loni v červnu byl mladý policista spolu s kolegou přivolán ke sražené srně v ostravské části Polanka nad Odrou. Kdosi tu srazil srnu a ujel. Martin Š. situaci »vyřešil« sám. „Namísto vyčkání na příjezd myslivce, který by utrpení zvířete ukončil legálně zastřelením, měl obžalovaný srnu vlastnoručně usmrtit, a to ubitím teleskopickým obuškem,“ popsal žalobce Michal Król.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.