Prodávaly i umírající pejsky: Šok! Zůstanou však na svobodě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Prodávaly i umírající pejsky: Šok! Zůstanou však na svobodě!

Štěňata ženy chovaly v otřesných podmínkách
Štěňata ženy chovaly v otřesných podmínkách (Foto Aha! – Jana Ulr ychová, PČR, ara)

Obchodovaly s trpícími štěňaty, u soudu ale vyvázly jen s podmínkou. Iveta Brixová (48) a Sandra Peštová (20) podvedly přes sto lidí toužících po psech s papíry. Místo potěchy s mazlíčky však noví vlastníci sledovali jejich umírání.

Policie obě tyranky dopadla na konci roku 2018, do té doby však během pěti let podvedly stovky lidí. Za utrápená zvířata inkasovaly průměrně pět tisíc korun. „Křížence vydávaly za čistokrevné rasy, falšovaly přitom očkovací průkazy. Šlo o zvířata z nelegálních chovů, tedy množíren,“ řekl včera státní zástupce Michal Bušek u Obvodního soudu pro Prahu 4 a navrhl je poslat do vězení. Přiznání a hra na city obou žen však nakonec zabraly. „Syn chodí do práce a já jsem doma s vnukem, který byl synovi svěřen do péče. Pečovala jsem i o maminku, která umírala na rakovinu,“ bránila se Iveta Brixová, která dostala tři roky podmíněného vězení a pětiletý zákaz chovu zvířat. Peštová u soudu vyfasovala dvouletý podmínečný trest a k tomu také tříletý zákaz držení zvířat.

Štěňátka trápily

Ženy vozily štěňata v nevhodných přepravních boxech, většinou až ze Slovenska. Doma je měly v tmavých místnostech bez oken. Podle státního zástupce byla štěňata předčasně odstavená od matek, často trpěla vážnými nemocemi, jako je parvoviróza, chudokrevnost, nebyla očkovaná ani odčervená. Noví majitelé investovali tisíce korun do jejich léčby, řadu z nich se zachránit nepodařilo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.