»Chovatelkám« hrozí osm let basy: Psi žili ve smetí a výkalech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

»Chovatelkám« hrozí osm let basy: Psi žili ve smetí a výkalech

Srst psů byla nevyčesaná, slepená výkaly a blátem.
Srst psů byla nevyčesaná, slepená výkaly a blátem. (Foto PČR)

Ve výkalech a odpadcích žilo bezmála 40 zubožených psů včetně štěňátek. Dvě ženy (57 a 25) ze Dvora Králové nad Labem, které je měly v »péči«, stíhá policie. Podle nového paragrafu na ochranu zvířat jim hrozí až osm let vězení.

Prostory, v nichž smečka žila a nekontrolovatelně se množila, připomínaly podle policistky Šárky Pižlové sběrný dvůr. „Při tak velkém množství psů nemohly ženy zajistit jejich dostatečné venčení,“ dodala policistka. Ani kolem nemovitosti se neměli kde proběhnout a kde odpočívat. Psi strádali také nedostatkem kvalitní výživy. Tato »péče« vedla k jejich psychickým a fyzickým útrapám. Jedna fena, kterou pokousali ostatní a majitelky ji nechaly bez ošetření, zraněním podlehla. Ženy se zodpovídají z nového přísnějšího paragrafu, a to z chovu zvířat v nevhodných podmínkách. Pejsci jsou nyní díky ochráncům zvířat již v dobrých rukách.

Otřesné video najdete zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.