Psí smečka žila na Litoměřicku v domě hrůzy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Psí smečka žila na Litoměřicku v domě hrůzy

Dejl, Čipův bratr, dělá zatím ze všech odebraných psů největší pokroky. „Nebojí se už ani pohlazení,“ ukázala pracovnice útulku Jana Kymrová.
Dejl, Čipův bratr, dělá zatím ze všech odebraných psů největší pokroky. „Nebojí se už ani pohlazení,“ ukázala pracovnice útulku Jana Kymrová. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a Psí domov Řepnice)

Ve výkalech, mezi mršinami a ohlodanými kostmi žili kříženci Čip, Dejl, Máša a dalších 17 jejich psích parťáků. Neměli jména, neznali pohlazení. Získat důvěru a vztah k lidem se je teď snaží naučit v řepnickém útulku.

Psy choval v domě hrůzy na Litoměřicku jejich postarší majitel. Množili se mezi sebou, toulali se a napadali lidi v okolí i jejich domácí zvířata. Majitel připustil, že je nezvládá, a souhlasil s jejich odebráním. „Dali jsme jim návnady se sedativy, abychom je vůbec odchytili. Museli jsme je odblešit, odčervit a začít léčit. Většina z nich byla poraněná, zřejmě jak se napadali mezi sebou. Dejl například kulhal na jednu nohu,“ řekla Jana Kymrová, pracovnice útulku, kde se zdivočelou smečku teď snaží socializovat.

Dlouhé týdny

Bude to práce na dlouhé týdny, psi totiž neznají nic, nebyli zvyklí na lidi, všeho nového se bojí a brání se kousáním. „Snažíme se je zvykat na jména, která jsme jim dali. Nasazujeme jim obojky a postupně je učíme chodit na vodítku. Nejšikovnější z celé smečky je Dejl,“ dodala Jana Kymrová.

Zlomené duše

Zájemci, kteří by se asi čtyřletých Čipa a Dejla, Máši (asi 10 měsíců) a dalších psů z domu hrůzy chtěli ujmout, budou muset být trpěliví. I když pejsci jsou už vymydlení, jejich duše je ještě zlomená. Dohnat to, co jejich původní majitel zanedbal, nebude jednoduché. Potrvá to možná i několik měsíců.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.