Smutek v Safari parku v Hluboké u Borovan: Velbloud snědl cukr a uhynul! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Smutek v Safari parku v Hluboké u Borovan: Velbloud snědl cukr a uhynul!

V Safari parku platí zákaz krmení zvířat.
V Safari parku platí zákaz krmení zvířat.  (Foto zoo a ara)

Smutek vládne v Safari parku v Hluboké u Borovan. Velbloud dvouhrbý (†3) zvaný Alibaba tam uhynul poté, co mu někdo z návštěvníků podal cukr. Smrt zvířete v hodnotě 200 tisíc už šetří policie.

Správce parku se obrátil v pátek na policii s tím, že velbloud začal mít náhle zdravotní potíže a po pár hodinách uhynul. „Podle veterináře mu zřejmě někdo podal cukr. Ten je pro velblouda nebezpečný. Vyvolá silný průjem a to bude zřejmě příčinou smrti vzácného zvířete,“ řekl policista Jiří Matzner. Při prošetřování celé věci policisté objevili u výběhu sáčky od cukru. „Podezření se potvrdilo. Více řekne pitva. Ten, kdo možná z hlouposti velbloudovi cukr podal, se mohl dopustit trestného činu týrání zvířat. Jakékoliv informace o pohybu osob u výběhu volejte na linku 158,“ vyzval Jiří Matzner. V oblíbeném parku s desítkami zvířat platí zákaz krmení. Za jeho porušení teď zřejmě budou padat pokuty.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.