Hrůza v jihočeské ZOO: Pes pokousal velblouda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hrůza v jihočeské ZOO: Pes pokousal velblouda!

Mladá velbloudice Sisi měla ránu mezi nosem a rtem.
Mladá velbloudice Sisi měla ránu mezi nosem a rtem. (Foto Zoopark Na Hrádečku)

Jako zbabělec se zachoval majitel psa, který s ním navštívil Zoopark Na Hrádečku u Jindřichova Hradce. Když jeho mazlíček napadl mládě velblouda Sisi, místo aby vše ohlásil, vzal nohy na ramena! Podle zoo to ukazují kamerové záznamy.

Hafan zranil teprve čtyřměsíční mládě! „Velbloudice se narodila v naší zoologické zahradě a byla napadena psem návštěvníka. Aniž by někomu něco řekl, tak vzal psa a utekl se s ním schovat do auta,“ řekla Aha! majitelka zoo Romana Albrechtová, která to zjistila z kamerových záznamů.

Rána ošklivě krvácela.

Zamkl se

Sama majitele psa na parkovišti hledala, dotyčný se ale před ní ve voze zamkl. Když se vracela do areálu, minula se s jeho partnerkou, která také odcházela! Pak všichni odjeli. Foto, jak muž s bílým psem středního vzrůstu odchází, pak instituce zveřejnila na Facebooku.

Hojí se dobře

Ostatní návštěvníci naštěstí tak lhostejní nebyli a vše ohlásili. Ošetřovatelé se proto ke zraněné Sisi, která měla krvácející ránu mezi tlamou a nosem, dostali včas. „Rána byla poměrně hluboká. Oba naši veterináři nám ale doporučili ji nešít. Každý den ji desinfikujeme a velbloudice dostala injekci proti tetanu,“ popsala Albrechtová. Poranění se prý hojí dobře.

Náladu mláděti naštěstí příliš nezkazilo, k návštěvníkům je Sisi stále přátelská a ráda se nechává hladit. „Je jí ale nepříjemné čištění rány,“ doplnila Albrechtová.

Policii nevolali

Ačkoliv má zoo k dispozici kamerové záznamy, policii zatím incident nehlásila. „Probrali jsme případ s právníky, ale zda věc budeme hlásit na policii, se rozhodneme až podle toho, jak se rána zahojí,“ vysvětlila majitelka. Zoo tak aspoň na svém profilu vyzvala dotyčnou dvojici, ať už jejich ani podobné zařízení nenavštěvuje.

Psi ano či ne?

V souvislosti s napadením se na sociální síti rozjela vášnivá debata, zda by psi do podobných zařízení měli mít povolený vstup. Zoo Na Hrádečku ani po nepříjemné události vstup psům zakazovat nebude. „Každý návštěvník se psem ale dostane do ruky desatero, podle kterého se má chovat,“ řekla Albrechtová. Návštěvníci tak například nesmí dopustit kontakt psa se zvířaty, pouštět je z vodítka, nebo je nechat skákat na ohrady a oplocení výběhů.

Toto je majitel se psem, který mládě napadl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.