Žáci by mohli usednout do lavic už 1. března. A budou se sami testovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žáci by mohli usednout do lavic už 1. března. A budou se sami testovat!

ilustrační foto
ilustrační foto (koláž, blesk.cz)

Vláda by už v pondělí mohla rozhodnout o tom, kdy se zase zaplní třídy! Žáci by se tak se svými kamarády mohli potkat už od 1. března.

Včera to po jednání Ústředního krizového štábu řekl jeho šéf Jan Hamáček (42, ČSSD). Česko se chce inspirovat Rakouskem. Tam se používají tzv. neinvazivní antigenní testy a výsledek ukážou na místě. „Pokusíme se co nejvíce inspirovat rakouským modelem,“ uvedl včera Hamáček s tím, že jsme zemí, která má v Evropě nejdéle děti doma. Proto je prioritou jejich návrat do lavic co možná nejdříve. Od 1. března by se podle plánů ministerstva školství měly vrátit do tříd závěrečné ročníky středních škol. A to hlavně kvůli blížícím se maturitám. Má jít o 98 tisíc žáků a 30 tisíc zaměstnanců škol. Vicepremiér také varoval, že pokud by Sněmovna dnes neprodloužila nouzový stav, mohlo by to zkomplikovat nákup testů i návrat dětí do škol.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.