Do boje! Přírodní armáda na bolest v krku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Do boje! Přírodní armáda na bolest v krku

ilustrační foto
ilustrační foto (istock)

Je to tak protivné! Špatně se vám dýchá, mluví, při polykání máte pocit, jako byste v hrdle měli zapíchané tisíce nožů. Bolestí v krku se obvykle ohlašuje jakékoli nachlazení nebo chřipkové onemocnění. Úlevu od něj přitom nepřináší jen chemie, ale také dary přírody…

Možná už i vás v tomto chladném počasí dostihly nepříjemné příznaky prochladnutí. A dost pravděpodobně začaly právě bolestí v krku. To totiž vzniká jako přirozená reakce organismu na infekci, která poškozuje sliznice. Postupem času se ke škrábání v hrdle přidá rýma a kašel.

Většina z nás hledá spásu v antibiotické léčbě. Jenže ta nezabírá, pokud není infekce způsobena bakteriemi. Proto je lepší nejprve sáhnout po přírodních doplňcích, které nepříjemné pocity v krku velmi rychle utlumí. Jaké to jsou?

Rakytník řešetlákový

Skrývá se v něm víc než 200 biologicky aktivních látek, má antivirotické a antimikrobiální účinky a obsahuje až 25x více vitaminu C, než citrusové plody. Rakytníkovou šťávu můžete přidávat do čaje místo té citronové. Chutná báječně!

Šalvěj lékařská

O jejích zázračných účincích věděly už naše prababičky. Působí antisepticky, uleví také od chrapotu a přispívá k přirozené obranyschopnosti našeho organismu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.