Poslední rozloučení se zdravotní sestrou: Katku zabil covid, zůstala po ní malá dcera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslední rozloučení se zdravotní sestrou: Katku zabil covid, zůstala po ní malá dcera

Na rakvi byl věnec od dcery Anetky.
Na rakvi byl věnec od dcery Anetky. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Bojovala o životy cizích lidí, ale sama zřejmě právě kvůli tomu zemřela. Se zdravotní sestrou jihlavské nemocnice Katkou Š. (†39) se včera na hřbitově v Jihlavě rozloučilo asi 150 nejbližších lidí.

Maminku malé Anetky (7) zabil koronavirus. Podle infomací Aha! s ním bojovala nejprve sama, poté skončila na tři týdny v nemocnici. Po urputném boji však 10. listopadu vydechla naposledy. Na poslední cestu ji včera doprovodili její rodiče, po jejichž boku stál Katčin partner Láďa a za ruku držel malou holčičku. „V duši malé Anetky nebudeme živit bolest. Pouze tu nejkrásnější vzpomínku na dobrou mámu,“ povídal řečník. Na pohřeb dorazil i velký počet zdravotníků. „Tarumatologii brala jako svoji druhou rodinu. Její smích byl pověstný,“ popisovaly kolegyni zdravotní sestry. Právě zaměstnanci nemocnice již rozjeli sbírku, aby rodině v těžkých chvílích finančně pomohli.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.