Koronaviru podlehla dvojčata Katy a Emmy (obě †37) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Koronaviru podlehla dvojčata Katy a Emmy (obě †37)

Zdravotní sestřičky Katy a Emmy (obě †37).
Zdravotní sestřičky Katy a Emmy (obě †37). (Foto ara)

Velkou Británii zasáhlo úmrtí zdravotních sestřiček, dvojčat Katy a Emmy (obě †37). Ty nemoci podlehly v odstupu tří dnů po sobě. Obě zároveň pracovaly jako zdravotní sestry ve všeobecné nemocnici v Southamptonu a pomáhaly, dokud mohly.

Počet úmrtí na Covid-19 už tam dokonce překročil hranici 20 tisíc. „Vždy říkaly, že přišly na svět společně a že by ho taky chtěly společně opustit,“ prohlásila jejich starší sestra Zoe. Ta také zmínila, že obě už chtěly odmala pomáhat druhým. „Jediné, co chtěly, bylo pomáhat dalším lidem. Už od chvíle, kdy byly malé, hrály si na doktorky a sestry pečující o své panenky. Pacientům, o které se staraly, dávaly všechno. Byly výjimečné,“ dodala Zoe.

Její slova také potvrzuje ředitelka nemocnici v Southamptonu Paula Headová. „Ošetřovatelství pro ně bylo více než jen práce,“ řekla. Starší sestra Zoe také prozradila, že Katy a Emma žily spolu a jejich zdravotní stav byl rozdílný, nějakou dobu se ale necítily dobře. Zašly si proto na testy, které jim vyšly pozitivně. Katy zemřela minulý týden v úterý a její dvojče Emma pak v pátek. Země hlásí, že má přes 148 tisíc nakažených a přes víkend se počet mrtvých vyšplhal na hranici 20 tisíc lidí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.