Gabriela se synem Tomášem: Jiní venčí psy, my papouška! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Gabriela se synem Tomášem: Jiní venčí psy, my papouška!

Papoušek druhu Alexandr tráví většinu procházek na rameni paní Gabriely.
Papoušek druhu Alexandr tráví většinu procházek na rameni paní Gabriely. (Foto Aha! – Petr Podroužek)

Kamkoliv Gabriela Vlachová (36) se synem Tomášem (9) přijdou vyvenčit svého domácího mazlíčka, přitahují zvědavé a nevěřícné pohledy. Aby ne, když oním zvířátkem není pes, nýbrž papoušek!

Exotický opeřenec druhu Alexandr velký se jmenuje Lexa a je mu sedm měsíců. Gabrielu každé ráno budí pusinkováním, Tomáše zase tahá z postele za tričko. Dává tak najevo, že už je čas vycházky. A protože Gabriela pracuje v restauraci, která má nyní z nařízení vlády zavřeno, a Tomáš nechodí do školy, mají na venčení Lexy dost času.

Fotit a hladit

Chladné počasí mu nevadí, stejně tak si zvykl na to, že má pod křídly nasazeny kšíry připevněné na vodítko. To mu brání uletět a zároveň mu poskytuje možnost se proletět, protože je dlouhé pět metrů. Ovšem Lexa stejně převážnou část procházek tráví uveleben na rameni paní Gabriely, odkud pozoruje dění v okolí. „Pro děti i dospělé je to šok, když vidí, že i s papouškem se dá chodit na procházky. Chtějí se s ním vyfotografovat, nebo ho aspoň pohladit,“ líčí s úsměvem Gabriela. „Je to prostě rodinný miláček,“ shodují se máma se synem, kteří doma chovají ještě dvě andulky.

Víte, že...

...papoušci druhu Alexandr velký se mohou v zajetí dožívat až 30 let? Podle některých zdrojů dokonce i 40.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.