Zakáz venčení! Pod hrozbou utracení... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Zakáz venčení! Pod hrozbou utracení...

Venčení jako zločin: Lidé musí do doby trvání opatření venčit svého mazlíčka po 21:00 jen v okolí bydliště (ilustrační foto.)
Venčení jako zločin: Lidé musí do doby trvání opatření venčit svého mazlíčka po 21:00 jen v okolí bydliště (ilustrační foto.) (Blesk:TONDA TRAN)

Člověk se až někdy diví, s čím vším jsou schopné přijít úřady. Ty v jihočínské provincii Jün-nan si teď usmyslely, že zakážou venčení pod hrozbou usmrcení psů!

Podle nařízení, které bylo obyvatelům rozesláno 13. listopadu a které by mělo vejít v platnost 20. listopadu, bude každý, koho policie přistihne venku se psem, nejprve varován. Podruhé dostane pokutu v přepočtu 170 až 680 korun. Potřetí, a teď se podržte, úřady psa zabaví a... utratí! Prsty v tom výjimečně nemá koronavirus a obavy před nákazou, ale fakt, že se v provincii množí případy pokousání psem. Plánované nařízení se pochopitelně nesetkalo s pozitivní odezvou. „Radši by se měli zaměřit na zákaz obchodu s psím masem,“ napsal jeden z uživatelů sociálních sítí. „Jak vůbec vláda může něčím takovým vyhrožovat? Členy rodiny taky neodstřelíte za to, že šli po ulici,“ přidal se další. Před výnosem varují i odborníci, kteří se obávají negativních dopadů na život psů, pokud nebudou moci být venčeni. „Místo zákazu vycházek by se radši měly úřady soustředit na vzdělávání majitelů psů a zavádění předpisů, třeba používání vodítek,“ radí Jaipal Sing Gill ze singapurského sdružení pro prevenci týrání zvířat. Úřady tak pod palbou kritiky už vydaly oznámení, že celou věc ještě zkusí přehodnotit.

Jak to funguje jinde

Čínské město Chang-čou už v roce 2018 zavedlo zákaz venčení psů během dne. V Šanghaji, Čcheng-tu nebo Čching-tau nesmí pejskaři mít více než jednoho psa. Chuang-š‘ zase zakazuje chov plemen delších než 45 cm.

Víte, že...

...v Německu naopak od srpna zvažují zákon na povinné venčení psů alespoň dvakrát denně po dobu min. jedné hodiny?

Přečtěte si
-bello-
21. 11. 2020 • 02:19

No já vím, že někde zakázali bojové psy.To by měli udělat v Praze taky.Je mi jedno co si myslí jejich majitelé, ale těm psům prostě nevěřím na ulice a do parků nepatří, ale ani do rezidenčního bydlení

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.