Obří mazlíček má pro sebe celou ložnici: KRÁLÍK JA KO 5LETÉ DÍTĚ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Obří mazlíček má pro sebe celou ložnici: KRÁLÍK JA KO 5LETÉ DÍTĚ!

Lyn si králíka pořídila, když mu bylo jen pár týdnů.
Lyn si králíka pořídila, když mu bylo jen pár týdnů. (Foto Profimedia.cz, Instagram)

Malí psi a velké kočky, na to si milovnívi zvířat už zvykli. Obří králíci jsou však stále poměrně raritou. Své o ví majitelka 9kilového Jestera.

Králík je tak velký, že si v majitelčině bytě zabral celý jeden pokoj. Lyn Hobsonová (60) přiznává, že zvíře, které má vlastní ložnici, je pěkně rozmazlené. „Hrozně ho miluji a velmi ho rozmazluji. Je pro mě jako moje dítě,“ říká šéfkuchařka v důchodu Lyn o 18měsíčním králíkovi, který měří a váží asi jako 5leté děcko. Společně se spolu dívají i na televizi, jejich nejmilejším pořadem je britská verze taneční soutěže StarDance na BBC a svou paničku Jester rád sleduje při domácích pracích, hlavně při žehlení prádla. Lyn doufá, že jí její chlupáč v budoucnu »přihraje« i nějaké penízky.

Vytvořila pro něj účet na Instagramu a věří, že si získá publikum a stane se vyhledávaných modelem. Sám se již stal vzorem pro postavu v knížce pro děti a objevil se na obálce knihy o obřích králících. Jester patří k plemeni německých obrů, kteří byli v minulosti chováni zejména na maso. Dnes se však jedná spíše o neobvyklé domácí mazlíčky, kteří mohou vážit i přes 10 kilo. „Lidé si myslí, že je zvláštní mít je za mazlíčky. Ale každý, kdo Jestera potká, si jej zamiluje,“ říká Lyn.

K rekordu má daleko

Navzdory tomu, že se Lynin mazlíček může jevit jako gigant, rekord se mu zlomit nepodařilo. Titul největšího králíka si drží Darius, který se se svými 129 centimetry dostal do Guinessovy knihy rekordů, zatímco nejtěžší váží 24 kilogramů.

Přečtěte si
-bello-
16. 12. 2020 • 10:53

Jeseter nemiluje koukat na to, jak žehlí.Jeseter miluje hlodat el. šňůry, tak bacha !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.