Rádce Aha! Kouzelný věnec na dveře: Jak ho snadno vyrobit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rádce Aha! Kouzelný věnec na dveře: Jak ho snadno vyrobit

Ilustrační foto
Ilustrační foto (M-atr studio)

Pro mnohé teď znovu začalo období, kdy je nutné držet se doma a nezbláznit se z toho. Zkuste se radovat i z malých věcí, například z podzimního věnce, který si sami vyrobíte. Pokud ještě navíc dekorace nasbíráte na procházce, uděláte něco pro svou náladu i zdraví.

Co budete potřebovat

  • korpus kruhového tvaru – většinou se používají podložky z polystyrenu, slámy, spleteného proutí, nebo z papírové ruličky (prodávají se v hobby marketech, nebo si ji můžete vyrobit sami, můžete také použít základ starého věnce, který vás už omrzel)
  • * dekorace – vřes, šípky, kaštany, sušené květiny, listy, šišky, bukvice, větvičky a další přírodniny, ale pro větší trvanlivost i dekorace vyráběné pro tyto účely * pro omotání korpusu pytlovinu, krepový papír, lýko a podobně
  • * špendlíky, vázací drát nebo tavnou pistoli (není drahá, v domácnosti se hodí a za dveřmi jsou Vánoce, takže si alespoň výrobu věnců natrénujete)

Postup:

Nejprve si shromážděte vše potřebné. Pak připravte korpus. Můžete ho natřít akrylovou barvou, aby neprosvítal, omotat krepovým papírem nebo pytlovinou, nebo si připravit korpus zdobený chvojím. Pro podzimní věnec se hodí třeba větévky túje nebo vřesu, které nastříháte na požadovanou délku a přivážete ke korpusu vázacím drátem. Když je korpus připravený, pusťte se do dekorování. Ozdoby můžete na věnec přivazovat, připichovat (polystyrenový korpus), nebo lepit tavnou pistolí. Postupujte od větších dekorací k menším, můžete je i vrstvit na sebe. Jednotlivé komponenty připevněte spolehlivě, pokud ozdoby lepíte, nechte pojivo zaschnout, než budete postupovat dál. Rozebírat celý věnec, protože se vespod něco odchlipuje, jistě nechcete.

Umístění

Tradičně se věnce umisťují na vchodové dveře, menší a lehčí věnce můžete použít i na výzdobu interiéru nebo oken. Dají se použít i jako ozdoba svátečního stolu.

Tipy

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.