Lidé v Plzni »kašlou« na roušky: Ten hadr na hubu nedám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lidé v Plzni »kašlou« na roušky: Ten hadr na hubu nedám!

Roušky ignorovali i lidé na zastávce MHD Šumavská v Plzni.
Roušky ignorovali i lidé na zastávce MHD Šumavská v Plzni. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Mít zakrytá ústa a nos na zastávkách MHD? Na to mnozí lidé v Plzni »kašlou«! Roušky si nasadili až ve chvíli, kdy se k nim blížil policista. Podobná situace byla i na plzeňském vlakovém nádraží.

Na tramvajové zastávce v plzeňské Sirkové ulici ze zhruba deseti lidí osm roušku nemělo. Na místě byla i žena, která šla bez roušky, ale její dítě roušku mělo.

Trhněte si...

I na hlavním vlakovém nádraží bylo hodně těch, co zakrytá ústa a nos neměli. Lidé bez roušky byli na peronu i uvnitř nádraží, kde seděli na lavičkách mezi ostatními. „Co je vám do toho. Já ten hadr na hubu nedám. Trhněte si vy i Prymula,“ reagoval muž ve vestibulu na dotaz redaktora Aha!. Když ale uviděl blížící se policejní hlídku, ihned si roušku nasadil. Když policisté odešli, rouška šla ihned dolů.

Zatím domluvy

Policie kontroluje zastávky MHD, vlaková i autobusová nádraží v Plzni, jestli lidé nařízení dodržují. „Do současné doby jsme provedli denně asi 200 kontrol. Většinou jsme přestupek vyřešili domluvou. Ale můžeme udělit pokutu až 10 tisíc Kč,“ řekla policistka Martina Korandová. A po tom volá prezident.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.