I dovolenou v přírodě si můžete užít v pohodlí: Vybíráme vybavení do kempu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

I dovolenou v přírodě si můžete užít v pohodlí: Vybíráme vybavení do kempu

Ilustrační foto
Ilustrační foto (profimedia.cz)

Většina z nás letos plánuje užít si dovolenou v domovině. Hotely a penziony se pomalu plní. Co když se do nich nevejdete, nebo zůstanou jen ty drahé? Zkuste kemp!

Rezignovat na pohodlí přitom nemusíte. Zatímco do hotelu potřebujete jen kufřík s oblečením, kempy jsou úplně jiná písnička. Dejme teď stranou ty, kde se můžete ubytovat v luxusních stanech, spát v povlečené posteli a od hotelu se příliš neliší. Pohodlí si můžete užít i v těch klasických, kde vám nabídnou jen rovný travnatý plácek. Tohle potřebujete:

Stan, který nepromokne

„Pokud budete s rodinou na jednom místě zůstávat delší dobu, určitě volte tunelový rodinný stan s co největší obytnou částí. Naopak v případě pouze několikadenního pobytu v přírodě, kdy navíc plánujete strávit většinu dne na výletech, můžete vybírat i z menších kopulových stanů,“ upozorňuje Vladislav Žák ze společnosti Hannah. Jestli stan nepromokne, poznáte podle tzv. vodního sloupce. Ten udává, jak vysoký sloupec vody tkanina udržela při laboratorních testech, než promokla. Čím vyšší je, tím lépe. U tropika, tedy vrchní vrstvy, by v českých poměrech mělo stačit okolo 3000 mm, u podlážky zhruba dvakrát víc.

Spacák musí hřát

Teplo, ale ne vedro. To je to hlavní. Ale pozor! Na spacácích se uvádí běžně tři teploty – komfortní, při které se ještě v pohodlí vyspí zdravá žena, limitní, při které se ještě jakž takž vyspí zdravý muž a extrémní teplota, kterou byste měli ve spacáku přežít bez následků. Spát už ale při ní nebudete. Pro pohodlí berte teplotu komfort jako minimum.

Vyšší karimatka je pohodlnější

Karimatka je pro pohodlí ve stanu to nejdůležitější. Izoluje vás totiž nejen od tvrdé země, ale především od chladu a vlhkosti. A proto volte raději vyšší. Nafukovací se vyrábí i 7 cm vysoké.

Přibalte nábytek

Pokud jedete do kempu autem, nezapomeňte na kvalitní kempový nábytek. Hodí se i cestovní lednice, plynový vařič na kartuše, nebo malý gril na uhlí.

Pohodlíčko nabídne i karavan

Absolutní špičkou, co se týče pohodlí, je v kempu karavan. Stát může i několik milionů, ale naštěstí jde půjčit. Kromě půjčoven můžete vyzkoušet i carsharing. Kupříkladu HoppyGo nabízí vozy k půjčení ve více než 240 českých městech.

Jak je to s cestováním do zahraničí čtěte ZDE

Přečtěte si
Uživatel_5402054
13. 9. 2023 • 21:43

My máme všechno nakoupené z http­s://ww­w.na­ture­hikec­z.cz/ a ještě pořád nakupujeme další a další věci . Každý rok si myslím, že už máme všechno, ale vždycky přijdeme ještě na nějakou vychytávku, a to mě na tom kempování právě tak baví . Nikdy to asi nebude úplně dokonalý .

Josef124
8. 2. 2023 • 21:21

My jezdíme taky každý rok pod stan a děti se už teď moc těší. přírodu milují a vůbec jim nevadí, že tam nejde internet, nemají televizi, měkkou postel atd. Bohatě si vystačí v přírodě, v lese, u rybníka s tím, co kolem nich je a za to jsem vděčná. Samozřejmě mám dobrý stan, spacáky, karimatky a další kempingové věci, které jsme si objednali z https://armik.cz/ a ty nám to kempování dost zpříjemňují .

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.