Psa se zlomeným žebrem ho odložili na chodbě: Jorkšír prodělal srdeční záchvat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Psa se zlomeným žebrem ho odložili na chodbě: Jorkšír prodělal srdeční záchvat!

Vypadalo to zle, ale už je mu lépe.
Vypadalo to zle, ale už je mu lépe. (Foto MP Ostrava, Facebook)

Bolestné psí kňučení vzbudilo nájemnici bytu v činžáku v Ostravě-Porubě. Před dveřmi ležel pohozený zraněný a vystresovaný jorkšír. Někdo ho tu nechal osudu napospas!

Zoufalého pejska před svým bytem našla Aneta V. „Někdo mi ho v šest hodin ráno pohodil přede dveře bytu. Jen nehnutě ležel a naříkal bolestí,“ napsala na sociální síti. Na místo vyrazila přivolaná hlídka městské policie.

Srdeční záchvat
„Nájemnice bytu poskytla strážnicím deku, do které pejska zabalily, a poté předaly odchytové službě,“ uvedl mluvčí městské policie Jindřich Machů. Jorkšír putoval do městského útulku v Ostravě- Třebovicích. Tam zřejmě vlivem stresu dostal pes srdeční záchvat a chvíli tak bojoval o život! „Ukázalo se, že trpí kardiomyopatií, onemocněním srdečního svalu,“ uvedla veterinářka Eva Tomečková z třebovického útulku. Podezření na infarkt se naštěstí nepotvrdilo.

Nechtěl se starat?
Pejskovi už bylo podle odhadů 10 let, je možné, že se majitel už nechtěl o vážně nemocného psa starat. Nad způsobem, jakým zdravotní stav psa řešil, kroutili hlavou i strážníci. „Po majiteli psa intenzivně pátráme,“ uvedla městská policie.

Proč tak naříkal?
Rentgen pořízený v útulku ukázal, že pes má zlomené žebro. Právě to mu způsobovalo nesnesitelné bolesti. Na týrání to ale nevypadá. Po podrobném vyšetření nebyly nalezeny žádné otoky na jeho těle, oči a uši měl čisté. Zranění si možná způsobil sám při nějakém předchozím záchvatu v důsledku své nemoci.

Víte, že..
...kardiomyopatie je vážné onemocnění srdečního svalu, které se projevuje sníženou funkcí srdce? U psů postihuje spíše velká plemena.

Už je mu lépe
Nebohý jorkšír stále zůstává v nemocniční části útulku, ale už je mu lépe. „Vodu mu zatím podáváme do krku pomocí stříkačky, je zesláblý a sám se nenapije. Po podání potřebných léků je ale již ve stabilizovaném stavu,“ uvedla veterinářka Eva Tomečková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.