Zachraňovali topícího se pejska: Pod ledem málem skončili také! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zachraňovali topícího se pejska: Pod ledem málem skončili také!

Přestože hasiči i záchranáři se pokoušeli fenku dlouhé minuty oživovat, už jí nebylo pomoci.
Přestože hasiči i záchranáři se pokoušeli fenku dlouhé minuty oživovat, už jí nebylo pomoci. (Foto Aha! – Mária Rušinová, Aktu.cz)

Procházka do přírody na okraji Prahy se pro muže a ženu změnila v boj o život milovaného člena rodiny! Když chtěli zachránit fenku, pod níž se probořil led, v mrazivé vodě skončili také.

Příjemná vycházka o druhém adventním víkendu se pro muže a ženu změnila v drama poté, co jejich fenka utekla a vběhla na zamrzlý rybník. Led nebyl dost silný a pod pejskem se probořil. Oba páníčci neváhali a pustili se za ním. při pokusu o záchranu se však také propadli. Na místě tak zasahovali záchranáři i hasiči. „Oba lidé se však z vody dostali ještě před naším příjezdem,“ uvedli. Pro topící se fenku vyrazili na člunu a dostali ji na břeh, kde se asi 20 minut pokoušeli ji oživovat. Bylo ale už pozdě! Fenka se bohužel nadýchala ledové vody, kvůli čemuž jí popraskaly vlásečnice v plících a zemřela. Otřesení, ale bez zranění, zůstali na břehu nešťastní páníčci. „Z místa jsme je odvezli na preventivní vyšetření,“ dodala záchranářka Jana Poštová.

Slabý led na rybníku se stal pro pejska smrtící pastí, ve vodě skončili i jeho majitelé.

Bezpečnost je na vás

Že bezpečí psího miláčka je vždy na páníčcích připomíná i veterinář z kliniky Livet Kryštof Doležal. „Pokud si majitel není naprosto jistý, že volně pobíhající pejsek přiběhne ihned na zavolání, měl by ho mít na vodítku,“ řekl Aha!. „V zimě hrozí podobná neštěstí, v létě například to, že pes mimo dohled sní odpad a zbytky z grilovaček,“ dodal.

Kryštof Doležal

Odložený pes. Podle čeho si vybrat čtyřnohého člena domácnosti z útulku:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.