Zachránil dva lidi během 12 měsíců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zachránil dva lidi během 12 měsíců

Květen 2020: David u eskalátoru, kde našel zraněného muže. Zatímco on volal záchranku, mnozí Brňané kolem bez zájmu procházeli.
Květen 2020: David u eskalátoru, kde našel zraněného muže. Zatímco on volal záchranku, mnozí Brňané kolem bez zájmu procházeli. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, David Weinfurt)

Jako hrdina se zachoval David Weinfurt (29). Pomohl Brňanovi, který se v centru města zřítil z eskalátoru a s krvavým zraněním na hlavě zůstal ležet na zemi.

Mladý muž loni v květnu pomohl zachránit život flamendrovi, který při návratu z oslavy spadl do výkopu a ošklivě si rozbil hlavu. Nyní, rok poté, pomáhal znovu.

Ignorovali ho
Na muže, který ležel bezmocně na zemi, řada chodců na frekventovaném místě nereagovala. „Jedna slečna si to natáčela, nějaký kluk volal, jenže místo pro pomoc se bavil s kamarádem. Vrcholem byl muž, který pána dokonce překročil,“ kroutí hlavou mladý podnikatel.

Jen samozřejmost...
„Tehdy i teď jsem udělal, co bylo třeba. Pán mluvil nesouvisle, nedokázal se zvednout. Nebylo na co čekat, volal jsem okamžitě záchranku,“ popsal. Událost měla šťastný konec, záchranáři muže středního věku záhy ošetřili a převezli do nemocnice. „Přišlo mi to samozřejmé. Nikdy nevíte, kdy budete potřebovat pomoc pro změnu vy,“ podotkl skromně táborský rodák, který se před časem na jih Moravy přistěhoval.

Záchranáři ho chválí
„Přístup muže, který zavolal na naši linku 155 v tomto konkrétním případě, je příkladný, lidé by se vždy měli snažit poskytnout pomoc. Pokud někdo leží na ulici, a dokonce krvácí, nelze vyloučit, že jde o těžké poranění. Pokud se takový člověk nedočká pomoci, pak mohou hrozit i vážné následky,“ pochválila Davida mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.