Mourek Vivo mi vymňoukal život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Mourek Vivo mi vymňoukal život

Vivo je velký mazel.
Vivo je velký mazel. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

Teplota vody v plynovém kotli nebezpečně stoupala a nebýt mourka Viva, došlo zřejmě k tragédii. Zvláštní věc se přihodila Lucii Mácháčové (34) z pražské Troje. Její zrzavý chlupáč jí s největší pravděpodobností zachránil život.

„Seděla jsem na gauči, když jsem zaslechla takové smutné, až pohřební mňoukání. Hodiny ukazovaly přesně za pět minut dvanáct,“ popsala Aha! událost z uplynulé soboty milovnice zvířat Lucie, která pracuje jako personalistka. Šla se za mourkem podívat, nestačila se divit. Kocourek seděl v chodbě celý naježený a vyděšeně, hrdelně mňoukal na přehřívající se plynový kotel. Dvaadvacet let starý spotřebič začal jen několik vteřin po Vivově varování dělat neuvěřitelný rámus! „V tu chvíli mi došlo, co se děje. Kotel ukazoval teplotu 115 stupňů, která pořád stoupala,“ řekla Lucie. Díky upozornění Viva kotel vypnula a zavolala opraváře. Ten jí po příjezdu sdělil, že letitý kotel na samé hranici životnosti má sice pojistku, ale vzhledem k jeho stavu i tak hrozilo, že bouchne. Zrzavý kocourek Vivo, který Lucii zřejmě zachránil od katastrofy, byl podle své majitelky již celé dopoledne neklidný a nespal tak jako obvykle. V bytě, kde žije se svou dcerou, byla tou dobou sama. „Vůbec nevím, co by se stalo, kdybych spala, nebo kdybych tady nebyla,“ dodala.

Pomáhá od bolesti
Co je ještě tříletý kocourek Vivo (ve španělštině jeho jméno znamená žít) umí? Podle majitelky například dokáže vycítit, když má migrénu. „Lehne si ke mně, obtočí se mi kolem krku a počká, dokud se mi neuleví, bolest hlavy nepřejde,“ vysvětlila Lucie Mácháčová.

VÝZVA AHA!
Zachránil vám váš čtyřnohý kamarád život, dokázal v předstihu upozornit na hrozící tragédii stejně jako Vivo Lucie Mácháčové? Podělte se o svůj příběh. Napište na: aha@aha.cz



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.