Horor Moučkové: Kdyby nebylo dcery, tak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Horor Moučkové: Kdyby nebylo dcery, tak...

S dcerou Kateřinou.
S dcerou Kateřinou. (Foto Aha! – Tonda Tran, Alexandr Malachovský, archiv K. Moučkové)

Kamila Moučková (92) před pár dny prodělala psychický i zdravotní kolaps. Legendární televizní hlasatelka byla již smířená s nejhorším, naštěstí ji zachránila dcera Kateřina (70).

Ke zdravotním problémům se postupně přidaly i deprese. „Stáří stojí za ho*no,“ řekla bez servítek. Pak to přece jen trochu zmírní: „Stáří je jen pro statečné,“ svěřila se Moučková.

Bývalá hlasatelka, která v srpnu 1968 jako vůbec první oznámila na obrazovkách invazi ruských tanků do Československa, přiznala, že kdyby nebylo dcery, mohlo vše dopadnout jinak. „Bylo mi blbě fyzicky i psychicky. Dcera Káča si mě odvezla k sobě na Mělnicko a tím mě zachránila. I když týden jsem pak stejně byla se zády v nemocnici. Bolesti páteře se nedaly vydržet,“ svěřila se Moučková.

Hlasatelka má po zdravotní stránce lepší a horší dny. Jak sama říká, po devadesátce už to není žádný med. A ještě se dost přemlouvá, aby vůbec vystrčila nos ze dveří. „Musím se hodně nutit, abych šla ven. Třeba se i obléknu, a nakonec nikam nejdu,“ svěřila se. Taky bývá rozmrzelá a dokonce si někdy říká, že už by raději vůbec nebyla na světě.

Co si ale v současné situaci alespoň trochu pochvaluje, je možnost hodně odpočívat. „Jediné, co je teď příjemné, je to, že můžu spát, jak dlouho chci. Jako matka tří dětí jsem o tom pořád jenom snila. Takže v současné době prospím i deset hodin,“ svěřila se Moučková, která už se těší na léto. „Pojedu k dceři Kateřině. Mají s manželem krásnou zahradu, a hlavně bazén, loni jsem se v něm koupala, snad to půjde i letos,“ doufá s tím, že jí to bolavá páteř umožní. Právě v domě nejstarší dcery si v červenci před dvěma lety zlomila při pádu krček v kyčli. „Jenže to v nemocnici vůbec nepoznali a dva týdny mě nechali jen tak bez operace. Hodně to bolelo,“ vzpomíná hlasatelka.

Na video s Kamilou Moučkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.