Legendární hlasatelka Kamila Moučková (92): KOLAPS! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Legendární hlasatelka Kamila Moučková (92): KOLAPS!

Stáří je jen pro statečné, tvrdí Kamila.
Stáří je jen pro statečné, tvrdí Kamila. (Blesk – Tonda Tran)

Je to pár dní, co prodělala psychický i zdravotní kolaps! Kamila Moučková byla přesvědčená, že umře. Legendární televizní hlasatelku, která v srpnu 1968 jako vůbec první oznámila na obrazovkách invazi ruských tanků do Československa, zachránila až dcera Kateřina (70)!

Na jaře ji zdraví totálně zradilo. K nekončícím bolestem se přidaly deprese. „Bylo mi blbě fyzicky i psychicky. Dcera Káča si mě odvezla k sobě na Mělnicko a tím mě zachránila. I když týden jsem pak stejně byla se zády v nemocnici. Bolesti páteře se nedaly vydržet,“ popisuje útrapy Kamila.

Musí se nutit
Dny má jako na houpačce. Někdy je jí hodně ouvej, jindy to docela jde. Jedním dechem dodává, že to po devadesátce není žádný med. „Stáří stojí za ho*no,“ říká jadrně. Pak to přece jen trochu zmírní: „Stáří je jen pro statečné.“ Nikdy si nebrala servítky, vždycky říkala to, co si myslí. I sama o sobě. Nyní se nemilosrdně ohodnotila, že je už nemožná. Přitom ve svém věku stále žije sama a dokáže se obhospodařit. Jen na občasné procházky už chodí jen s hůlkou. A ještě se dost přemlouvá, aby vůbec vystrčila nos ze dveří. „Musím se hodně nutit, abych šla ven. Třeba se i obléknu, a nakonec nikam nejdu,“ prozrazuje na sebe. Taky bývá rozmrzelá a pak tvrdí, že by tady raději už nebyla!

Pořád by spala
Chybí jí lidé, které měla ráda, není spokojená s dobou, v níž žijeme. „Jediné, co je teď příjemné, je to, že můžu spát, jak dlouho chci. Jako matka tří dětí jsem o tom pořád jenom snila. Takže v současné době prospím i deset hodin,“ říká Kamila. A taky se těší na léto. „Pojedu k dceři Kateřině. Mají s manželem krásnou zahradu, a hlavně bazén, loni jsem se v něm koupala, snad to půjde i letos,“ doufá s tím, že jí to bolavá páteř umožní. Právě v domě nejstarší dcery si v červenci před dvěma lety zlomila při pádu krček v kyčli. „Jenže to v nemocnici vůbec nepoznali a dva týdny mě nechali jen tak bez operace. Hodně to bolelo,“ vzpomíná Kamila. Léčení se pak kvůli tomu protáhlo.

Syn už je taky v důchodu
Kamilu nyní zasáhlo i to, že její nejmladší potomek, syn Ondřej, který přišel na svět v roce 1956, už šel taky do důchodu. Otcem Ondřeje je lékař Josef Moučka. Právě jeho příjmení Kamila proslavila. Mají spolu ještě Barboru, která se narodila pět let před Ondrou a je hodně podobná mámě. Prvním manželem Kamily byl herec Miloš Willig (†58), otec Kateřiny.

Na rozhovor s Kamilou Moučkovou se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Janacek
24. 5. 2020 • 12:33

Dceruška komunistického papaláše ráda ve zprávách vyzdvihovala vítězství socializmu, socialistické práce a nezborné přátelství se Sovětským svazem. V roce 1968 špatně vytipovala stranu barikády a nezbylo, než se připojit k dalším komunistům mezi chartisty. A že jich tam bylo! Byla mezi svými....

manunu
24. 5. 2020 • 11:29

Paní Moučková vyjádřila svůj názor na dnešní dobu, zatím se to snad může. Ona prožila většinu svého života v totalitě, tak se vůbec nedivím, že má v dnešní době strach o demokracii a svobodu. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo byl spokojený před 40 lety. Já také nejsem spokojena se současnou politickou situací, když vidím co všechno je možné... Je potřeba, aby lidé nebyli slepí a viděli co se tady děje.Paní Moučkové si vážím a přeji jí vše dobré.

nilud
24. 5. 2020 • 11:03

Ka-Kamila myslela,že jí dají na ČT3 kam archivně a historicky patří,bohužel nestalo se.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.