Mejdan v pivnici v Brně: Tučný flastr | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Mejdan v pivnici v Brně: Tučný flastr

Majiteli této pivnice hrozí až třímilionová pokuta.
Majiteli této pivnice hrozí až třímilionová pokuta. (Foto Městská policie Brno)

Zářící okna hospody a uvnitř veselý hlahol desítky štamgastů bez roušek s rozpitými půllitry piva kolem výčepu. Takový obraz se naskytl brněnským strážníkům po vstupu do pivnice na Oltecu v centru města

Už na první pohled si osazenstvo lokálu nelámalo hlavu s dodržováním vládních nařízení o zákazu konzumace v uzavřených restauračních zařízeních. „Provozovně chybělo prodejní okénko, lidé seděli uvnitř a popíjeli,“ popsal situaci mluvčí strážníků Pavel Šoba. Štamgasti se tvářili překvapeně, vedle piva si někteří dopřávali i tvrdý alkohol. „V provozovně došlo i k porušení povinnosti mít zahalený obličej,“ dodal mluvčí. Strážníci večírek ukončili a obsluze přikázali podnik okamžitě uzavřít. Každému ze zúčastněných pijanů hrozí pokuta až 20 tisíc korun, majiteli lokálu pak ve správním řízení postih až do výše tří milionů.

Na štíru s hygienou
Pivnice měla problémy už v minulosti. Například v srpnu 2017 ji po kontrole na dva týdny uzavřeli pracovníci Státní potravinářsk a kontaminace potravin.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.