V zoo Brno se chystá překvapení: Nový »ženich« pro Coru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

V zoo Brno se chystá překvapení: Nový »ženich« pro Coru

Jejda, oblíbený fialový kužel se schoval pod led. Medvědice se k němu musí prolámat.
Jejda, oblíbený fialový kužel se schoval pod led. Medvědice se k němu musí prolámat. (Foto Zoo Brno)

Dobrá zpráva pro osiřelou lední medvědici Coru (21). Chovatelům brněnské zoo se pro ni podařilo najít nového »chlapa«. Samec Umca (†19), se kterým pětinásobná máma výběh sdílela, předloni uhynul.

Cora je sice z období březosti zvyklá být sama, s novým parťákem jí však bude veseleji. Kdo by čekal, že se trápí a smutní, během návštěvy zjistí opak. „Nyní ji zaujala ledová pokrývka bazénu, lámání ledu tlapami si užívala. A vzala si k tomu i pár oblíbených hraček,“ řekl mluvčí zoo Michal Vaňáč. V nejbližší době ale Cora zamíří do odstavného výběhu, dělníci totiž začnou bazén rozšiřovat a prohlubovat. Je to jedna z podmínek pro soužití s novým nápadníkem. Kdy se setkají, zůstává tajemstvím. „Jednání probíhají, ale termín si zatím necháme pro sebe. Nechte se překvapit,“ dodal mluvčí.

Zasloužila matka
Lední medvědice Cora se narodila v roce 1998, do Brna přijela v březnu 2000 z Petrohradu. V letech 2007 až 2015 porodila samečky Billa, Toma a Nanuka a samičky Kometu a Noriu.

Medvědice Cora si krátí čas zábavou u ledu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.