Medvěd kamčatský alias šoumen Bruno: Hurá, můžu se předvádět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Medvěd kamčatský alias šoumen Bruno: Hurá, můžu se předvádět!

Bruno v Zoo Děčín: Hurá, můžu se předvádět!
Bruno v Zoo Děčín: Hurá, můžu se předvádět! (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Méďa Bruno v Zoo Děčín září štěstím! Miluje totiž pozornost návštěvníků, a tak se nyní raduje z jejich pokoronavirového návratu. Ukazuje jim své obíbené kousky a je blažený, když na něj publikum reaguje.

Medvědu kamčatskému Brunovi jsou čtyři roky a je to velký šoumen. Do Děčína přijel loni z brněnské zoo a hned se stal miláčkem všech. „Jakmile je před výběhem živo, předvádí se. Hraje si s míčem nebo pneumatikou, tleská, mává,“ říká mluvčí zoo Alena Houšková. Bruno je bavičem od přírody, rozhodně ho prý nikdo žádné kousky neučí. Navíc je to největší zvíře, které děčínská zoo chová, a svou mohutností budí respekt.

Víte, že...

...medvěd kamčatský může dorůst do délky 2,5 m a hmotnosti až 650 kg? ...dokáže běžet rychlostí až 55 km/h a dožene i koně? ...za den ujde až 100 km?

Jí lososy i ořechy

Obývá Kamčatku a okolní ostrovy. Vydrží hodiny sedět v ledové vodě a je vynikajícím plavcem. Je všežravec, živí se např. lososy, ale rostlinná složka je v jeho jídelníčku zastoupena více. Jí i bobule a ořechy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.