Medvědí puberťačka dováděla s mámou: Tancuj, tancuj, vykrúcaj | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Medvědí puberťačka dováděla s mámou: Tancuj, tancuj, vykrúcaj

Mami, mě to nebaví...
Mami, mě to nebaví... (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Každý rodič dospívajících to s nimi někdy nemá lehké. A co teprve takoví medvědi malajští, kteří na potomky někdy musí vytáhnout drápy! V ústecké zoo máma Barma prohnala dcerku Batu.

Dovádění obou medvědích dam někdy připomínalo výuku tance, jindy zase řecko-římský zápas. Mladé Batu, která se narodila v roce 2018, každopádně její máma dává pěkně do těla. Nedbá ani na to, že ji dcerka přerostla! Barma prostě svoji medvědí puberťačku nechce nechat zahálet. V ústecké zoo sice dostává různé laskominy od chovatelů, v domovině v jihovýchodní Asii by se ale Batu musela živit sama šplháním po stromech. Jen tak by se dostala ke své potravě, kterou tvoří semena, ovoce a také menší živočichové.

Mlsají med

Nejmenší příslušníci čeledi medvědovitých se někdy nazývají medoví medvědi. Moc rádi si totiž na medu pochutnávají. K olizování sladké pochoutky jim pomáhá extrémně dlouhý jazyk, který vypláznou až 25 centimetrů daleko.

Batu (vlevo) si po nácviku tance chtěla odpočinout. Bora naopak chtěla pokračovat.

Nakonec se Barma s Batu pomazlily.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.