Vyvinuli speciální model obuvi: Tenisky pro sestřičky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vyvinuli speciální model obuvi: Tenisky pro sestřičky

Obuv má ulehčí práci zdravotním sestrám a lékařům.
Obuv má ulehčí práci zdravotním sestrám a lékařům. (Foto Nike, scom)

Věhlasný americký výrobce obuvi se rozhodl, že ulehčí práci zdravotním sestrám a lékařům a vyvinula boty přímo pro ně! Boty, jejichž typové označení Pulse odkazuje na měření frekvence srdce, jim má ulehčit jejich 12hodinové a delší šichty.

Jak sama společnost uvádí, jedná se o obuv pro skutečné hrdiny, kteří denně zachraňují lidské životy a starají se o nemocné. Jejich testování proto proběhlo stylově – v dětské nemocnici v americkém Portlandu. Návrhářům šlo o zpětnou vazbu přímo od zdravotníků, neboť zjistili, že třeba sestra během 12hodinové směny ujde kolem sedmi až osmi kilometrů a na nohách bývá déle než 11 hodiny. I proto jsou nové tenisky velice pohodlné, snadno omyvatelné, odpružený systém a nemají šněrování, jen elastický popruh kolem zvýšené paty, aby se daly rychle nazout i vyzout. Do prodeje půjdou 7. prosince a cena zatím není známa.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.