Stylové kozačky by měla mít každá žena. Ulovte ty nejlepší kousky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Stylové kozačky by měla mít každá žena. Ulovte ty nejlepší kousky!

 ( modio.cz)

Klasika, která nikdy nevyjde z módy, přesně takové jsou kozačky. „Mušketýrky“ nad kolena, šněrovací, placaté, na jehle i semišové. Tyhle boty prostě frčí. Skvělou zprávou je, že letos jsou trendy úplně stejné, jako byly loni. Ale neváhejte dlouho s jejich koupí. Ať vám ty nejlepší kousky neutečou.

Bez vysokých bot se v chladných dnech neobejdete. Ač je jejich hlavním úkolem chránit před zimou, patří i k velmi vkusným doplňkům. Sluší ženám se štíhlýma nohama i těm se silnějším lýtkem. Skvěle doplní každý vzhled a prodlouží postavu. Aby vynikly, vezměte si k nim kontrastní kalhoty a nebojte se nosit sukně nebo šaty. A kdy kozačky nosit? Ideálně v pošmourném podzimním počasí. Pokud je zima mírná a v ulicích se nebrodíte závějemi sněhu, klidně je noste až do jara.

 

S podpatkem nebo bez něj?

Pokud máte to štěstí a příroda vás obdařila štíhlýma nohama, budou vám slušet těsnější i volnější modely. Vysoké kozačky samy o sobě opticky prodlužují siluetu. Pokud patříte mezi menší ženy, určitě pro vás budou nejvhodnější kozačky se špičkou a úzkými podpatky. Z barev se soustřeďte hlavně na neutrální černou nebo hnědou. Pak už můžete klidně experimentovat a koupit si ještě nějaké podle aktuálních barevných trendů.

Vysoké kozačky potřebují správné oblečení

Častým kamenem úrazu bývá výběr vhodného oblečení k takové obuvi. Zde musíte volit podle toho, co máte doma. Kozačky na kolena skvěle pasují k mini sukním v co nejkratší délce. Boty pod kolena se hodí ke kalhotám, šatům i sukni. Co k nim ale určitě nepatří jsou příliš široké džíny nacpané do bot, sportovní oblečení apod.
Abyste nemuseli své boty hned po první sezoně vyhodit, pečlivě vybírejte a nešetřete za každou cenu. Nejdříve si rozmyslete, co vlastně chcete a očekáváte. Pak začněte vybírat. S tím vám může poradit módní inspirátor modio.cz, kde najdete veškerou módu z e-shopů i kamenných prodejen přehledně srovnanou na jednom místě, což ušetří spoustu času a díky každodenním slevám i peníze.

Nezapomeňte na prodyšnost

Kozačky musí dýchat, a ne všechny to tak opravdu mají. Mezi ty, které v tomto případě opravdu excelují, patří kozačky Geox. Jejich obuv má prodyšnou vrstvu, která pustí vlhkost ven, ale ne dovnitř. K tomu jsou ještě opatřeny dvojitou membránou, takže vám nikdy není zima.

 

Kozačky pro každou ženu i dívku

Milujete rafinovaně ženskou viktoriánskou módu? Pak jsou pro vás tím pravým úzké kozačky, které se dobře kombinují s mnoha módními styly. Mají nižší a širší podpatek, takže je klidně noste od rána až do noci. Na vaše nožky určitě padnou i vojenské boty se šněrováním. Pokud vás příliš neoslovují vysoké kozačky, volte nízké, které se pohodlněji nosí a dobře kombinují s ostatním oblečením.
Modelů, jak se zdá, je mnoho, ale ne všude váš čeká také dobrý výběr. V tomto ohledu mají e-shopy jednoznačně navrch. Třeba v kategorii zimní boty na eObuv.cz s nabídkou stovek nejrůznějších typů dámských i dívčích kozaček. Tady vás už nikdy nenapadne otázka, kde sehnat úzké kozačky.

Za kvalitu se vyplatí připlatit

Kozačky obvykle kupujete tak, aby něco vydržely. Proto se vyvarujte levných náhražek odněkud z tržnice, ale dávejte přednost ověřeným prodejcům s kvalitním zbožím. Kde ale takové sehnat? Nemusíte procházet každý e-shop nebo kamenný obchod s obuví zvlášť. Právě kvůli ušetření času a nabídce kvalitního zboží vznikly módní inspirátory, jako je Modio.cz. To navíc ještě jako bonus nabízí možnost filtrování velikostí, sledování módních trendů a zajímavý magazín se spoustou rad a recenzí pro všechny módní nadšence.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.