Legenda i životní styl. Proč vyzkoušet boty Vans? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Legenda i životní styl. Proč vyzkoušet boty Vans?

 (Pixabay)

Milovníci pohodlných bot si pochvalují jejich kvalitu a sportovci na ně nedají dopustit – řeč je o teniskách značky Vans. Už jste je vyzkoušeli?

Plátěné boty z kalifornského pobřeží, které vznikly ve firmě Paula Van Dorena, si velmi rychle získaly oblibu především mezi skateboardisty. Dnes už je nosí nejen sportovci, ale také všichni, co si potrpí na pohodlí. Toužíte po botách, které dobře sedí na noze a nikde netlačí? Vansky patří k vůbec nejnošenějším teniskám a slogan „off the wall“ je známý po celém světě.

Stylové boty na skate

I když právě společnost Vans navrhla první boty na skateboard, tenisky Vans nebyly původně určeny skateboardistům. Tento sport však zažíval na kalifornském pobřeží 70. let úspěšné období a jezdci se začali poohlížet po vhodné obuvi – ta měla odolat divoké jízdě na prkně i trikům na zakřiveném povrchu. Volba padla na první model bot s pevnější kůží na prstech a patě. Úspěch značky se tak zrodil doslova přes noc.

Brzy ve Vanskách našli zalíbení také pouliční hudebníci, surfaři a teenageři. V té době se totiž hitem staly kostkované slip-on tenisky Vans, jejichž černobílý potisk připomínal šachovnici, a které se asi nejvíc zapsaly do paměti.

Skateboardisté by po jiných botách, než jsou Vansky, nesáhli nejen kvůli jejich kvalitě, ale především díky kulturnímu odkazu – plátěné boty byly od začátku pro milovníky bláznivé jízdy cenově dostupné, vynikaly dobrou podrážkou s protiskluzovým vzorem, a když si někdo náhodou nemohl dovolit koupit obě boty, byli majitelé firmy ochotni prodat jim jen jednu. Pohodlí, nadšení, uvolněný styl a skate, jsou s botami značky Vans spojovány dodnes.

Obuv, která nikdy nezklame

Dnes už značka nevyrábí jen sportovní boty, ale také městskou obuv na každodenní nošení, kterou můžete libovolně kombinovat se svými oblíbenými modely. V nabídce si přijdou na své dámy i pánové. Klidně můžete vyzkoušet kotníkové tenisky, které nohu příjemně zpevní a zvolit třeba zrovna vzor kostek – ten se momentálně vrací do módy a během podzimu na něj narazíte téměř v každé výloze.

Boty se vyrábí s kratší špičkou i v původním továrním tvaru, mohou být celokožené, semišové i textilní a najdete je v nejrůznějších vzorech a barevných odstínech – fialové, červené, černé, zelené, hnědé, modré, žluté, oranžové, bílé i růžové. Snadno je sladíte s jakýmikoliv doplňky. A jakmile je jednou pořádně rozšlápnete, skvěle se přizpůsobí vašemu chodidlu a dlouho vydrží.

Osobitý módní styl

Vaše módní inspirace nemusí skončit čistě u bot. Vansky lze obout k vašim oblíbeným džínám, sukni i šatům, a pokud chcete působit opravdu jednotně, můžete zkusit vybrat oblečení u stejné značky. Firma Vans nabízí vše od ležérních sportovních mikin a triček až po bundy a dámské šaty. Obojí lehce seženete v kamenných prodejnách i online obchodech – kolekce značky Vans najdete například ve známém módním e-shopu About You.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.